Főzd meg a quinoát kétszeres mennyiségű vízben 15 perc alatt, majd hagyd hűlni.
A quinoát főzés előtt érdemes átöblíteni, hogy eltávolítsd a kesernyés ízű saponinokat.
A spenótot mosd meg alaposan, majd forró serpenyőben egy perc alatt fonnyaszd meg olívaolajjal.
A spenót nagyon gyorsan összeesik, ezért ne főzd túl. Csak addig hagyd a serpenyőben, amíg éppen össze nem esik.
A koktélparadicsomokat vágd félbe, és add hozzá a főtt quinoához.
Ha nincs kéznél koktélparadicsom, használhatsz normál paradicsomot is, de távolítsd el a magját, mielőtt felkockáznád.
Facsard a lime levét a quinoára, majd ízesítsd sóval és borssal.
Kóstold meg a salátát, és ízlés szerint adj hozzá még lime levet, sót vagy borsot.
Helyezd a megfonnyasztott spenótot a tál tetejére, és szórd meg pirított mandulával.
A mandulát száraz serpenyőben pirítsd meg, hogy intenzívebb íze legyen.
Tálalás előtt díszítsd friss korianderrel. Azonnal fogyasztható.
Ha nincs koriandered, petrezselyemmel is helyettesítheted.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.