Lime-os quinoa saláta spenóttal

Lime-os quinoa saláta spenóttal

A lime-os quinoa saláta spenóttal egy friss és tápláló fogás, amely tökéletes választás egy könnyű ebédhez vagy vacsorához. A lime citrusos frissessége harmonikusan egészíti ki a quinoa semleges ízét, míg a spenót lágysága és a pirított mandula ropogóssága különleges textúrát ad az ételnek. Ez a fogás nemcsak finom, hanem tele van tápanyagokkal, így ideális választás egészséges életmódhoz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Quinoa
150 g Friss spenót
1 db Lime
20 ml Olívaolaj
30 g Pirított mandula
150 g Koktélparadicsom
1 tk.
1 tk. Bors
10 g Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg a quinoát kétszeres mennyiségű vízben 15 perc alatt, majd hagyd hűlni.

    A quinoát főzés előtt érdemes átöblíteni, hogy eltávolítsd a kesernyés ízű saponinokat.

    2

    A spenótot mosd meg alaposan, majd forró serpenyőben egy perc alatt fonnyaszd meg olívaolajjal.

    A spenót nagyon gyorsan összeesik, ezért ne főzd túl. Csak addig hagyd a serpenyőben, amíg éppen össze nem esik.

    3

    A koktélparadicsomokat vágd félbe, és add hozzá a főtt quinoához.

    Ha nincs kéznél koktélparadicsom, használhatsz normál paradicsomot is, de távolítsd el a magját, mielőtt felkockáznád.

    4

    Facsard a lime levét a quinoára, majd ízesítsd sóval és borssal.

    Kóstold meg a salátát, és ízlés szerint adj hozzá még lime levet, sót vagy borsot.

    5

    Helyezd a megfonnyasztott spenótot a tál tetejére, és szórd meg pirított mandulával.

    A mandulát száraz serpenyőben pirítsd meg, hogy intenzívebb íze legyen.

    6

    Tálalás előtt díszítsd friss korianderrel. Azonnal fogyasztható.

    Ha nincs koriandered, petrezselyemmel is helyettesítheted.