Lime-sajttorta szeletek tálalva

Lime-sajttorta

A lime-sajttorta frissessége és könnyedsége különösen népszerűvé tette ezt a desszertet a nyári hónapokban. Az Egyesült Államokban vált igazán közkedveltté, és mára világszerte ismertté vált. Ez a recept egyszerű, mégis elegáns édesség, amelyet könnyen elkészíthetsz otthon is. A lime pikáns íze és a krémes textúra tökéletes egyensúlyt teremt, így bármilyen alkalomra ideális választás.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 20 perc
3200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
500 g Tejszínes krémsajt
3 db Lime
150 g Cukor
200 ml Tejszín
200 g Vajas keksz
100 g Vaj
10 g Zselatin

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kekszalaphoz daráljuk finomra a vajas kekszet, majd keverjük össze az olvasztott vajjal. Az elegyet egy kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk, és tegyük hűtőbe 30 percre.

    Használj egy pohár alját, hogy egyenletesen nyomkodd le a kekszes alapot a tortaformában.

    2

    A zselatint áztassuk hideg vízbe 5 percre, majd óvatosan melegítsük fel, amíg teljesen feloldódik.

    Ne forrald a zselatint, csak melegítsd fel, amíg feloldódik, különben elveszti a zselésítő képességét.

    3

    A krémsajtot és a cukrot keverjük simára egy nagy tálban. Reszeljük bele a lime héját és nyomjuk hozzá a lime levét.

    A krémsajtot szobahőmérsékleten könnyebb simára keverni.

    4

    Verjük fel a tejszínt lágy habbá, majd óvatosan forgassuk bele a krémsajtos keverékbe.

    A tejszín legyen nagyon hideg, amikor felvered. Ne verd túl a tejszínt, csak lágy hab legyen.

    5

    Adjuk hozzá a feloldott zselatint, és alaposan keverjük el, hogy mindenhol egyenletes legyen.

    A feloldott zselatint hagyd kicsit hűlni, mielőtt a krémhez kevered.

    6

    A krémet öntsük a kekszalapra, és simítsuk el a tetejét. Tegyük hűtőbe legalább 4 órára, hogy megdermedjen.

    A torta tetejét fóliával takard le, hogy ne száradjon ki a hűtőben.

    7

    Tálalás előtt szeleteljük fel, és lime karikákkal vagy reszelt lime héjjal díszítsük.

    A kést mártsd forró vízbe, mielőtt szeleteled a tortát, így szebben tudod vágni.