A kekszalaphoz daráljuk finomra a vajas kekszet, majd keverjük össze az olvasztott vajjal. Az elegyet egy kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk, és tegyük hűtőbe 30 percre.
Használj egy pohár alját, hogy egyenletesen nyomkodd le a kekszes alapot a tortaformában.
A zselatint áztassuk hideg vízbe 5 percre, majd óvatosan melegítsük fel, amíg teljesen feloldódik.
Ne forrald a zselatint, csak melegítsd fel, amíg feloldódik, különben elveszti a zselésítő képességét.
A krémsajtot és a cukrot keverjük simára egy nagy tálban. Reszeljük bele a lime héját és nyomjuk hozzá a lime levét.
A krémsajtot szobahőmérsékleten könnyebb simára keverni.
Verjük fel a tejszínt lágy habbá, majd óvatosan forgassuk bele a krémsajtos keverékbe.
A tejszín legyen nagyon hideg, amikor felvered. Ne verd túl a tejszínt, csak lágy hab legyen.
Adjuk hozzá a feloldott zselatint, és alaposan keverjük el, hogy mindenhol egyenletes legyen.
A feloldott zselatint hagyd kicsit hűlni, mielőtt a krémhez kevered.
A krémet öntsük a kekszalapra, és simítsuk el a tetejét. Tegyük hűtőbe legalább 4 órára, hogy megdermedjen.
A torta tetejét fóliával takard le, hogy ne száradjon ki a hűtőben.
Tálalás előtt szeleteljük fel, és lime karikákkal vagy reszelt lime héjjal díszítsük.
A kést mártsd forró vízbe, mielőtt szeleteled a tortát, így szebben tudod vágni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.