Lime Sorbet tálalva

Lime Sorbet

A lime sorbet egy klasszikus francia desszert, amelyet a citrusok frissítő íze tesz különlegessé. A lime savanykás, élénk aromája és a sorbet jeges textúrája tökéletes harmóniát alkot. Egy forró nyári napon nincs is jobb, mint egy hűsítő kanál lime sorbet, amely frissességet hoz minden falattal. A házi készítésű változat garantálja a természetes ízeket és az adalékmentes élvezetet!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
160 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 ml Frissen facsart lime-lé
150 g Kristálycukor
250 ml Víz
1 db Limehéj (reszelt)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy kis lábosban keverd össze a vizet és a cukrot, majd közepes lángon melegítsd, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Ez lesz a cukorszirup.

    Fontos, hogy a cukor teljesen feloldódjon, különben kristályos maradhat a sorbet.

    2

    Hagyd a cukorszirupot szobahőmérsékleten kihűlni.

    A teljesen kihűlt szirupot használd, hogy ne olvadjon meg a lime-lé.

    3

    Facsard ki a lime-okat, és szűrd át a levet, hogy eltávolítsd a magokat és a rostokat.

    A szűrés biztosítja a sima, selymes textúrát.

    4

    Reszeld le egy lime héját, és keverd hozzá a lime-léhez, hogy intenzívebb citrusos ízt kapj.

    Ügyelj arra, hogy csak a zöld részét reszeld le, mert a fehér része (albedo) keserű lehet.

    5

    Keverd össze a lime-lét a kihűlt cukorsziruppal, hogy egyenletes keveréket kapj.

    Kóstold meg a keveréket, és ha szükséges, adj hozzá még lime-levet vagy cukorszirupot az ízlésed szerint.

    6

    Öntsd a keveréket egy fagylaltgépbe, és készítsd el a sorbetet a gép utasításai szerint.

    A fagylaltgép használata a legkönnyebb módja a sorbet elkészítésének, mert folyamatosan keveri a keveréket, így elkerülhetők a jégkristályok.

    7

    Ha nincs fagylaltgéped, öntsd a keveréket egy lapos edénybe, és tedd a fagyasztóba. 30 percenként keverd át egy villával, hogy ne keletkezzenek nagy jégkristályok. Ismételd meg ezt 3-4 órán át.

    A gyakori keverés kulcsfontosságú a sima textúra eléréséhez, ha nem használsz fagylaltgépet.

    8

    Tálalás előtt hagyd pár percig szobahőmérsékleten állni, hogy könnyebben kanalazható legyen.

    A túl kemény sorbet nehezen kanalazható, a túl lágy pedig gyorsan olvad.