Loco Moco édesburgonyával tálalva

Loco Moco édesburgonyával

A Loco Moco egy hagyományos hawaii étel, amely egyszerű alapanyagokból készül, mégis gazdag ízvilágú. Az étel eredetileg az 1940-es években indult a hawaii helyi éttermekben, és azóta is rendkívül népszerű. A Loco Moco lényegét a darált hús, a tojás és a rizs adja, azonban a mi változatunk édesburgonyával és szójaszószos darált hússal készül, így egy igazi ínycsiklandó ételt eredményez. Az étel bármilyen alkalomra remek választás, reggelire, ebédre vagy vacsorára egyaránt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Darálthús
2 db Édesburgonya
2 db Tojás
2 ek. Szójaszósz
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Olaj
0.5 tk. Bors
1 tk.
100 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Az édesburgonyát hámozd meg, majd vágd fel kis kockákra, és tedd egy serpenyőbe. Pár percig süsd közepes lángon, amíg enyhén megpirul.

    Az édesburgonyát akár sütőben is megsütheted, ha szeretnéd, hogy még ropogósabb legyen.

    2

    A darált húst egy serpenyőben, egy evőkanál olajon pirítsd meg, majd add hozzá a finomra vágott hagymát és fokhagymát, és süsd tovább, amíg üvegesek nem lesznek.

    A húsnak elég, ha kicsit megpirul, hogy megkapja az ízeket, de ne süsd túl, mert akkor száraz lesz.

    3

    Add hozzá a szójaszószt, a borsot és a sót, majd öntsd rá a vizet, és párold, amíg a hús teljesen meg nem puhul.

    Ha szükséges, egy kis extra vízzel felöntheted, hogy ne legyen túl száraz a hús keveréke.

    4

    Amíg a hús készül, egy másik serpenyőben süsd meg a tojásokat. A tojásokat könnyedén készítheted tükörtojásként vagy tetszés szerint.

    A tojásokat akkor vedd le a serpenyőről, amikor a fehérje teljesen megszilárdult, de a sárgája még folyós maradt.

    5

    A kész édesburgonyát tálald a tányérokra, majd halmozd rá a fűszeres darált húst. Tedd a tojásokat a tetejére, és ízlés szerint szórd meg friss zöldfűszerekkel.

    A friss koriander vagy petrezselyem jól illik hozzá, hogy még friss ízt adjon a fogáshoz.