Locro de maíz gazdag kukoricás és babos ízekkel

Locro de maíz (kukoricával és babbal)

A Locro de Maíz egy hagyományos dél-amerikai étel, amely különösen népszerű Argentinában, Bolíviában és Peruban. Az étel alapja a kukorica és a bab, amelyeket gazdag ízekkel, füstölt kolbásszal és fűszerekkel készítenek. Ez az étel egyszerű, de ínycsiklandó, és ideális választás a hideg hónapokban.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 1 óra 30 perc
Teljes 1 óra 50 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Száraz kukorica
200 g Fehér bab
2 db Sárgarépa
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 szál Zeller
150 g Füstölt kolbász
2 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 csipet Bors
1 tk. Fűszerpaprika
1 ág Friss koriander
1 l Levesalap

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A kukoricát és a babot áztasd be 6-8 órára, majd csepegtesd le.

    A megfelelő áztatás segít a kukorica és bab gyorsabb főzésében, így finomabb lesz az étel.

    2

    A hagymát, fokhagymát, sárgarépát és zellert apróra vágd fel.

    Az apró darabokra vágott zöldségek gyorsabban megpuhulnak, és jobban beépülnek az ízek az ételbe.

    3

    Egy nagy lábasban melegítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg benne a hagymát és fokhagymát.

    A pirítás segít kihozni a hagyma és fokhagyma édes ízét, ami gazdagítja a levest.

    4

    Add hozzá a sárgarépát és a zellert, majd pirítsd őket 5 percig.

    A zöldségek pirítása segít abban, hogy a leves gazdag ízű legyen.

    5

    Tedd a lecsöpögtetett kukoricát, babot, füstölt kolbászt (vágd fel apróra) és a fűszerpaprikát a lábasba.

    A füstölt kolbász adja meg a leves gazdag, sós ízét, ami jól illik a kukoricához és babhoz.

    6

    Öntsd hozzá a levesalapot, és sózd, borsozd ízlés szerint.

    A levesalap segít kiemelni az ízeket, és egy gazdag, ízes levet ad az ételnek.

    7

    Főzd a levest közepes lángon 1-1.5 órán át, amíg a kukorica és bab megpuhul.

    A hosszú főzés segít abban, hogy az ízek teljesen összeérjenek és a kukorica puha legyen.

    8

    Tálald a levest friss korianderrel díszítve, és élvezd az ínycsiklandó, gazdag ízeket.

    A koriander frissességet ad az ételnek, és szép díszítést biztosít a tálaláshoz.