Egy nagy keverőtálban keverd össze a lisztet, szárított élesztőt, cukrot és sót. Fokozatosan add hozzá a langyos vizet, miközben folyamatosan kevered, hogy sima, ragacsos tésztát kapj.
Használhatsz kézi habverőt vagy robotgépet dagasztófejjel. Ne aggódj, ha a tészta túl lágy – ez a cél.
Fedd le a tálat konyharuhával, és hagyd meleg helyen kelni legalább 1 órán keresztül, amíg a tészta duplájára nő.
Kerüld a huzatos helyeket – ideális egy langyos sütő kikapcsolt állapotban.
Hevítsd fel a napraforgóolajat egy mély edényben közepes hőfokra. Egy vizes kanállal adagolj kis gombócokat a forró olajba, és süsd őket aranybarnára 2-3 perc alatt.
A fánkok szép kerek formájához mindig nedvesítsd meg a kanalat minden egyes adag előtt.
Szedjük ki a kisült fánkokat papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön. Hagyjuk őket kissé kihűlni.
A fánkok akkor a legropogósabbak, ha tálalás előtt 5 percig pihennek, így nem áznak el.
Tálaláskor locsold meg őket bőven áfonyalekvárral, majd szórd meg porcukorral.
A lekvárt kissé felmelegítve még jobban terül, és selymesen bevonja a fánkokat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.