Egy nagy tálban keverd össze a gluténmentes lisztkeveréket, élesztőt, cukrot és sót. Fokozatosan add hozzá a langyos vizet, miközben folyamatosan kevered, amíg sima, közepesen lágy tésztát kapsz.
Gluténmentes liszt esetén ne várj ugyanarra az állagra, mint hagyományos lisztnél – a tészta inkább sűrű masszára hasonlítson.
Fedd le a tálat, és keleszd meleg helyen legalább 1 órán át. A gluténmentes tészták nem emelkednek meg annyira, de enyhe térfogat-növekedés elvárható.
Tedd a tálat langyos sütőbe (max. 30 °C), vagy egy meleg helyre, hogy segítsd a kelést.
Hevítsd fel az olajat egy mély serpenyőben közepes hőmérsékletre. Vizes kanállal vagy kis adagolóval szaggass tésztagolyókat az olajba, és süsd őket aranybarnára 2–3 perc alatt.
A kanalat minden használat előtt mártsd vízbe – így nem tapad rá a tészta.
Szedjük ki a fánkokat papírtörlőre, hogy az olaj lecsöpögjön. Hagyjuk őket kissé kihűlni, majd porcukorral szórjuk meg.
A tésztagolyók kívül ropogósak, belül puhák lesznek – ne süsd túl, mert kiszáradhat a belsejük.
Tálaláskor locsold meg a fánkokat mézzel, és szórd meg fahéjjal. Azonnal kínáld melegen.
A mézet kissé melegítsd fel, hogy szépen elterüljön a fánkokon és jól bevonja őket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.