A lisztet egy tálba szitáld, majd add hozzá a cukrot, sót és az élesztőt. Öntsd rá a meleg vizet, és jól keverd össze. A tészta legyen sima és enyhén ragadós.
A víz ne legyen túl forró, hogy ne ölje meg az élesztőt. Langyos víz ideális a kelt tésztához.
A tésztát takard le egy konyharuhával, és pihentesd 1 órán át, hogy a tészta megkeljen és duplájára nőjön.
A pihentetés fontos lépés a kelt tészta készítése során, mivel segít, hogy a tészta puha és levegős legyen.
Miután a tészta megkelt, egy serpenyőt tölts meg növényi olajjal, és melegítsd fel. Amikor az olaj elérte a megfelelő hőmérsékletet (kb. 180°C), kanállal adagolj belőle kis adagokat az olajba.
Az olaj hőmérséklete kulcsfontosságú. Ha túl hideg, a loukoumades nem sülnek meg jól, ha túl forró, gyorsan megégnek.
A tésztát süsd aranybarnára mindkét oldalon, kb. 3-4 percig. Miután megsültek, szedd ki őket az olajból, és tedd papírtörlőre, hogy lecsöpögjön róluk a felesleges olaj.
Ne tedd túl sok tésztát egyszerre az olajba, hogy ne csökkentsd az olaj hőmérsékletét.
A mézet egy kis lábasban melegítsd fel, hogy folyékonyabbá váljon, és tedd félre.
A méz ne forrósodjon túl, mert akkor elveszíti az aromáját. Elég, ha langyosra melegíted.
Miután a loukoumades megsültek és lecsöpögtek, öntsd rájuk a langyos mézet, hogy minden falat belemerüljön.
Ha szeretnéd, szórhatsz rá egy kis fahéjat, hogy még ízesebbé váljon.
Tálald a loukoumades-t melegen, és szórd meg egy kis vaníliás cukorral, hogy még finomabb legyen.
A méz és a vaníliás cukor kombinációja segít, hogy a fánkok édesek és ínycsiklandóak legyenek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.