A meleg vĂzhez adjuk hozzĂĄ a cukrot Ă©s az Ă©lesztĆt, majd hagyjuk felfutni 5-10 percig.
A vĂz ne legyen tĂșl forrĂł, mert az megöli az Ă©lesztĆt. KörĂŒlbelĂŒl 37°C a megfelelĆ hĆmĂ©rsĂ©klet.
A teljes kiĆrlĂ©sƱ lisztet szitĂĄljuk ĂĄt egy nagy tĂĄlba, majd adjuk hozzĂĄ a sĂłt Ă©s az olĂvaolajat.
A liszt ĂĄtszitĂĄlĂĄsa segĂt elkerĂŒlni a csomĂłkat, Ă©s finomabb tĂ©sztĂĄt eredmĂ©nyez.
A felfuttatott Ă©lesztĆt öntsĂŒk a liszthez, majd keverjĂŒk össze, amĂg egy sima tĂ©sztĂĄt kapunk.
Ne dolgozzuk tĂșl a tĂ©sztĂĄt, hogy ne legyen tĂșl kemĂ©ny. Az ĂĄllaga legyen lĂĄgy, de ne folyĂłs.
Hagyjuk a tĂ©sztĂĄt kelni 1 ĂłrĂĄn keresztĂŒl, amĂg duplĂĄjĂĄra nem nĆ.
Ha meleg helyen kel a tészta, gyorsabban megkel. Takarjuk le egy tiszta konyharuhåval.
MiutĂĄn a tĂ©szta megkelt, olajat melegĂtĂŒnk egy serpenyĆben vagy fritĆzben 180°C-ra.
A megfelelĆ hĆmĂ©rsĂ©klet elĂ©rĂ©sĂ©hez hasznĂĄlhatunk egy fadarabot, ha az olajba dobjuk, Ă©s aprĂł buborĂ©kok keletkeznek, akkor ideĂĄlis.
A megkelt tĂ©sztĂĄt evĆkanĂĄllal vagy fagyis kanĂĄllal formĂĄzzuk kis golyĂłkkĂĄ, Ă©s sĂŒssĂŒk az olajban 3-4 percig, amĂg aranybarna Ă©s ropogĂłs lesz.
Ne tegyĂŒk tĂșl zsĂșfoltra a serpenyĆt, mert a tĂ©sztĂĄk nem fognak egyenletesen sĂŒlni.
MiutĂĄn megsĂŒltek, szƱrĆkanĂĄllal szedjĂŒk ki Ćket, Ă©s tegyĂŒk papĂrtörlĆre, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön.
A papĂrtörlĆ segĂt felszĂvni a felesleges olajat, Ăgy mĂ©g ropogĂłsabbak lesznek.
A mĂ©zet, citromlevet Ă©s fahĂ©jat keverjĂŒk össze egy kis tĂĄlban, majd öntsĂŒk a forrĂł loukoumadesra.
A mĂ©z helyett hasznĂĄlhatunk juharszirupot is, ha egy mĂĄsik Ă©des Ăzt szeretnĂ©nk.
Tålaljuk a kész loukoumadesot melegen, egy kis extra fahéjjal a tetején.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.