A meleg vízhez adjuk hozzá a cukrot és az élesztőt, majd hagyjuk felfutni 5-10 percig.
A víz ne legyen túl forró, mert az megöli az élesztőt. Körülbelül 37°C a megfelelő hőmérséklet.
A teljes kiőrlésű lisztet szitáljuk át egy nagy tálba, majd adjuk hozzá a sót és az olívaolajat.
A liszt átszitálása segít elkerülni a csomókat, és finomabb tésztát eredményez.
A felfuttatott élesztőt öntsük a liszthez, majd keverjük össze, amíg egy sima tésztát kapunk.
Ne dolgozzuk túl a tésztát, hogy ne legyen túl kemény. Az állaga legyen lágy, de ne folyós.
Hagyjuk a tésztát kelni 1 órán keresztül, amíg duplájára nem nő.
Ha meleg helyen kel a tészta, gyorsabban megkel. Takarjuk le egy tiszta konyharuhával.
Miután a tészta megkelt, olajat melegítünk egy serpenyőben vagy fritőzben 180°C-ra.
A megfelelő hőmérséklet eléréséhez használhatunk egy fadarabot, ha az olajba dobjuk, és apró buborékok keletkeznek, akkor ideális.
A megkelt tésztát evőkanállal vagy fagyis kanállal formázzuk kis golyókká, és süssük az olajban 3-4 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz.
Ne tegyük túl zsúfoltra a serpenyőt, mert a tészták nem fognak egyenletesen sülni.
Miután megsültek, szűrőkanállal szedjük ki őket, és tegyük papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön.
A papírtörlő segít felszívni a felesleges olajat, így még ropogósabbak lesznek.
A mézet, citromlevet és fahéjat keverjük össze egy kis tálban, majd öntsük a forró loukoumadesra.
A méz helyett használhatunk juharszirupot is, ha egy másik édes ízt szeretnénk.
Tálaljuk a kész loukoumadesot melegen, egy kis extra fahéjjal a tetején.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.