Macaronnal díszített torta több színű macaronokkal

Macaronnal díszített torta

A macaronnal díszített torta az elegancia és színesség megtestesítője. Ez a torta tökéletes választás különleges alkalmakra, mint például esküvők, évfordulók vagy születésnapok. A színes macaronok és az ehető gyöngyök kifinomult és látványos megjelenést kölcsönöznek a desszertnek. Az elkészítése egyszerűbb, mint gondolnád, mégis garantáltan lenyűgöző látványt és ízélményt nyújt. A puha tortalapok és a krémsajtos bevonat tökéletes harmóniában vannak a roppanós macaronokkal.

Előkészület 1 óra
Elkészítés 30 perc
Teljes 1 óra 30 perc
4800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
300 g Liszt
250 g Kristálycukor
200 g Vaj
4 db Tojás
200 ml Tej
1 cs. Sütőpor
1 csipet
400 g Krém sajt
150 g Porcukor
200 ml Tejszín
1 tk. Vanília kivonat
12 db Macaronok (több színben)
50 g Ehető gyöngyök

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Vajazz ki és lisztezz be két tortaformát.

    A két tortalap egyenletesebb sütéséhez használj mérleget a tészta elosztásakor.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót.

    A lisztet, a sütőport és a sót szitáld át, hogy ne legyenek benne csomók.

    3

    Egy másik tálban habosítsd fel a vajat a cukorral, majd add hozzá egyenként a tojásokat, alaposan elkeverve minden egyes hozzáadás után.

    A vaj legyen szobahőmérsékletű a könnyebb habosítás érdekében.

    4

    Fokozatosan add hozzá a száraz hozzávalókat a tojásos keverékhez, váltogatva a tejjel. Keverd simára.

    A száraz és nedves hozzávalókat felváltva add hozzá, hogy elkerüld a csomósodást. Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a hozzávalók össze nem állnak.

    5

    Öntsd a tésztát a formákba, és süsd 25-30 percig. Hűtsd ki teljesen a lapokat.

    Tűpróbával ellenőrizd a tortalapok átsülését.

    6

    A krémhez keverd össze a krémsajtot, a porcukrot és a vaníliát, majd óvatosan forgasd bele a kemény habbá vert tejszínt.

    A krémsajt és a tejszín is legyen hideg a tökéletes krém érdekében.

    7

    Rétegezd a tortalapokat a krémmel, a tetejét és az oldalát is vond be egyenletesen, majd simítsd el.

    Használj spatulát a krém egyenletes eloszlatásához.

    8

    A torta tetejét díszítsd több színű macaronokkal, ízlésesen elrendezve őket körkörösen. Helyezz közéjük ehető gyöngyöket a dekoráció fokozásához.

    A macaronokat ehető ragasztóval rögzítsd a tortára. A gyöngyökkel még elegánsabbá teheted a tortát.

    9

    Hűtsd a tortát legalább egy órán át tálalás előtt, hogy a krém és a díszítés megszilárduljon.

    A tortát légmentesen záródó dobozban tárold a hűtőben.