A tejet és a tejszínt egy közepes lábosban melegítsd fel közepes hőfokon. Ne forrald fel, csak addig melegítsd, amíg gőzölög.
A forralás elkerülése fontos, mert megváltoztathatja a tej és a tejszín ízét.
Add hozzá a friss mentaleveleket, majd vedd le a tűzről és hagyd állni 30 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Minél tovább áztatod a mentaleveleket, annál intenzívebb lesz a menta íze.
Szűrd le a mentás keveréket, hogy eltávolítsd a mentaleveleket.
A szűrés során nyomkodd ki a leveleket, hogy a lehető legtöbb ízt kinyerd.
Egy külön tálban verd fel a tojássárgájákat a cukorral, amíg világos és habos állagú nem lesz.
Ez a lépés fontos a krémes állag eléréséhez.
Lassan adagold hozzá a meleg tejes keveréket a tojássárgájához folyamatos keverés mellett, hogy temperáld a tojásokat.
A temperálás megakadályozza, hogy a tojások összeugorjanak.
Öntsd vissza a lábosba, és alacsony hőfokon főzd folyamatos kevergetés mellett, amíg besűrűsödik (kb. 5 perc).
Ne hagyd abba a keverést, különben leéghet az alja.
Vedd le a tűzről, add hozzá a vanília kivonatot és egy csipet sót, majd hagyd teljesen kihűlni.
A só kiemeli az édes ízeket.
Öntsd a keveréket egy fagylaltgépbe, és dolgozd fel a gyártó utasításai szerint, amíg krémes állagot nem kapsz.
Ha nincs fagylaltgéped, tedd a keveréket egy fagyálló edénybe és óránként keverd meg villával, amíg el nem éri a kívánt állagot. Ez hosszabb időt vesz igénybe.
Ha nincs fagylaltgéped, öntsd egy lapos edénybe, és tedd a fagyasztóba. 30 percenként keverd át, hogy elkerüld a jégkristályok kialakulását.
A gyakori keverés segít a krémes állag megőrzésében.
Amikor a fagylalt teljesen megszilárdult (kb. 4-5 óra fagyasztás után), készítsd el a csokoládébevonatot.
A csokoládébevonathoz adj egy kevés borsmenta kivonatot a még intenzívebb menta ízért.
Olvaszd fel az étcsokoládét vízgőz felett, majd keverd hozzá a kókuszolajat, hogy sima és folyós bevonatot kapj.
A kókuszolaj segít abban, hogy a csokoládé szép fényes legyen és könnyebben dermedjen.
Mártsd bele a fagylaltgombócokat a csokoládéba, majd tedd őket egy sütőpapírral bélelt tálcára, és helyezd vissza a fagyasztóba 10 percre, hogy a bevonat megdermedjen.
A gyors fagyasztás biztosítja, hogy a csokoládé roppanós maradjon.
Tálalás előtt hagyd pár percig szobahőmérsékleten állni, hogy a csokoládé ne legyen túl kemény.
Így könnyebben harapható lesz és jobban érvényesülnek az ízek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.