Magnum Mint fagylalt csokoládé bevonattal tálalva

Magnum Mint

A mentás csokoládé az egyik legnépszerűbb klasszikus ízkombináció, amely frissítő és gazdag egyszerre. A Magnum Mint fagylalt a prémium csokoládé és a hűsítő menta találkozásából születik meg, amely egy igazi luxus desszertélményt nyújt. A házi változat különösen finom, mert természetes alapanyagokból készül, és a friss mentalevelek intenzívebb ízt adnak neki. Ha szereted a csokoládé és a menta kombinációját, ezt a fagylaltot mindenképp próbáld ki!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
520 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 ml Tejszín
200 ml Tej
80 g Kristálycukor
30 g Friss mentalevelek
5 ml Vanília kivonat
200 g Étcsokoládé
20 ml Kókuszolaj
3 db Tojássárgája
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tejet és a tejszínt egy közepes lábosban melegítsd fel közepes hőfokon. Ne forrald fel, csak addig melegítsd, amíg gőzölög.

    A forralás elkerülése fontos, mert megváltoztathatja a tej és a tejszín ízét.

    2

    Add hozzá a friss mentaleveleket, majd vedd le a tűzről és hagyd állni 30 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Minél tovább áztatod a mentaleveleket, annál intenzívebb lesz a menta íze.

    3

    Szűrd le a mentás keveréket, hogy eltávolítsd a mentaleveleket.

    A szűrés során nyomkodd ki a leveleket, hogy a lehető legtöbb ízt kinyerd.

    4

    Egy külön tálban verd fel a tojássárgájákat a cukorral, amíg világos és habos állagú nem lesz.

    Ez a lépés fontos a krémes állag eléréséhez.

    5

    Lassan adagold hozzá a meleg tejes keveréket a tojássárgájához folyamatos keverés mellett, hogy temperáld a tojásokat.

    A temperálás megakadályozza, hogy a tojások összeugorjanak.

    6

    Öntsd vissza a lábosba, és alacsony hőfokon főzd folyamatos kevergetés mellett, amíg besűrűsödik (kb. 5 perc).

    Ne hagyd abba a keverést, különben leéghet az alja.

    7

    Vedd le a tűzről, add hozzá a vanília kivonatot és egy csipet sót, majd hagyd teljesen kihűlni.

    A só kiemeli az édes ízeket.

    8

    Öntsd a keveréket egy fagylaltgépbe, és dolgozd fel a gyártó utasításai szerint, amíg krémes állagot nem kapsz.

    Ha nincs fagylaltgéped, tedd a keveréket egy fagyálló edénybe és óránként keverd meg villával, amíg el nem éri a kívánt állagot. Ez hosszabb időt vesz igénybe.

    9

    Ha nincs fagylaltgéped, öntsd egy lapos edénybe, és tedd a fagyasztóba. 30 percenként keverd át, hogy elkerüld a jégkristályok kialakulását.

    A gyakori keverés segít a krémes állag megőrzésében.

    10

    Amikor a fagylalt teljesen megszilárdult (kb. 4-5 óra fagyasztás után), készítsd el a csokoládébevonatot.

    A csokoládébevonathoz adj egy kevés borsmenta kivonatot a még intenzívebb menta ízért.

    11

    Olvaszd fel az étcsokoládét vízgőz felett, majd keverd hozzá a kókuszolajat, hogy sima és folyós bevonatot kapj.

    A kókuszolaj segít abban, hogy a csokoládé szép fényes legyen és könnyebben dermedjen.

    12

    Mártsd bele a fagylaltgombócokat a csokoládéba, majd tedd őket egy sütőpapírral bélelt tálcára, és helyezd vissza a fagyasztóba 10 percre, hogy a bevonat megdermedjen.

    A gyors fagyasztás biztosítja, hogy a csokoládé roppanós maradjon.

    13

    Tálalás előtt hagyd pár percig szobahőmérsékleten állni, hogy a csokoládé ne legyen túl kemény.

    Így könnyebben harapható lesz és jobban érvényesülnek az ízek.