Friss mákos tészta porcukorral megszórva, gazdagon mákkal borítva

Mákos tészta

A Mákos tészta egy hagyományos magyar étel, amely az egyszerűségében rejti a legnagyobb ízélményt. A tészta lágy, meleg falatai találkoznak a pörkölt mák édes, enyhén kesernyés ízével, így egy olyan ételt kapunk, amely egyszerre tápláló és ínycsiklandó.

A mákos tészta készítése pofonegyszerű: főtt tésztát összekeverünk pirított mákkal és cukorral, majd egy kis vajjal az egész egybeolvad. Ez az étel nemcsak finom, hanem gyorsan elkészíthető is, így egy ideális választás, ha valami gyors, de laktató ételt szeretnél készíteni.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 15 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 5
400 g Szélesmetélt tészta
150 g Darált mák
100 g Cukor
50 g Vaj
1 csipet Info
1 ek. Vaníliás cukor
1 ek. Porcukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Forralj fel sós vizet, és főzd meg benne a tésztát a csomagoláson található utasítás szerint, majd szűrd le.

    A tészta főzővizébe tegyél egy kevés olajat, hogy ne ragadjon össze a tészta.

    2

    Olvaszd meg a vajat, majd keverd össze a leszűrt tésztával.

    A vajat ne hevítsd túl, csak olvaszd meg, hogy ne égjen meg a tésztán.

    3

    Egy külön tálban keverd össze a darált mákot a cukorral és a vaníliás cukorral.

    A mákot érdemes frissen darálni, mert úgy intenzívebb az íze. Ha nincs darálód, használhatsz előre darált mákot is.

    4

    Szórd a mákos keveréket a vajas tésztára, és jól forgasd össze.

    Óvatosan forgasd össze, hogy a tészta ne törjön össze.

    5

    Tálaláskor szórd meg porcukorral, és ízlés szerint adj hozzá még cukrot vagy lekvárt.

    A mákos tésztát melegen a legfinomabb, de hidegen is fogyasztható. Kínálhatsz mellé baracklekvárt vagy szilvalekvárt.