Pirítsd meg a földimogyorót egy száraz serpenyőben aranybarnára, majd hagyd kihűlni, és daráld durvára.
A mogyorót folyamatosan kevergesd pirítás közben, hogy ne égjen meg. A durvára darált mogyoró textúrát ad a szósznak.
Aprítsd finomra a fokhagymát, majd egy kis olajon pirítsd meg, amíg illatos lesz.
Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert megkeseredhet.
Egy lábasban keverd össze a pirított földimogyorót, kókusztejet, vizet, szójaszószt, barna cukrot és rizsecetet.
A kókusztejet rázd fel használat előtt, hogy a sűrű és a folyékony része összekeveredjen.
Add hozzá a pirított fokhagymát és a chili pelyhet. Főzd alacsony hőfokon 10-15 percig, amíg a szósz besűrűsödik.
Főzés közben gyakran keverd a szószt, hogy ne égjen le az alja.
Kóstold meg, és állítsd be az ízeket szükség szerint. Ha a szósz túl sűrű, adj hozzá egy kevés vizet.
Az ízek beállításánál vedd figyelembe, hogy a szósz hűlés közben még sűrűsödik.
Tálald grillezett satay nyársak mellé, vagy használhatod zöldségek és tészták mártásaként.
A szósz hűtőben tárolva 3-4 napig eláll. Tálalás előtt érdemes felmelegíteni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.