Az élesztőt a langyos tejben és egy kanál cukorral felfuttatjuk.
Ha az élesztő nem kezd el dolgozni, akkor a tej túl meleg lehet. A langyos tej segíti az élesztő hatékony munkáját.
A lisztet, a cukrot és a sót keverd össze egy tálban. Add hozzá az élesztős tejet és a tojást, majd gyúrd sima tésztává.
A tészta ne legyen túl kemény, ha szükséges, adj hozzá egy kevés tejet, hogy könnyen formázható legyen.
Hagyjuk a tésztát kelni, amíg duplájára nem nő, körülbelül 1 órát.
A meleg, párás hely segíti a tészta gyors kelését. Ne hagyd túl sokáig kelni, hogy a tészta ne veszítse el rugalmasságát.
Miután a tészta megkelt, formázz belőle kis gombócokat, majd hagyd őket még pihenni 10-15 percig.
A gombócok nem legyenek túl nagyok, hogy könnyen átsüljenek, és megőrizzék a kívánt textúrát.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olajat, és kezd el sütni a gombócokat. Fordítsd meg őket, amikor az egyik oldaluk aranybarna.
Az olaj ne legyen túl forró, mert akkor könnyen megégnek. A megfelelő hőmérséklet segít, hogy a malasadák egyenletesen süssenek.
Miután a gombócok elkészültek, szedd ki őket az olajból és csepegtesd le papírtörlőn.
A papírtörlő segít eltávolítani a felesleges olajat, hogy a malasadák ne legyenek túl zsírosak.
Tálald a meleg malasadákat egy kis eperdzsemmel. Töltsd bele a dzsemet egy kis zacskóba, és óvatosan nyomd bele a gombócokba.
A friss eperdzsem remekül illik a édes, puha malasadákhoz, és egy kis citruslével frissítheted a desszertet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.