Malasada eperdzsemmel, frissen sült édes gombócok, meleg eperdzsemmel tálalva

Malasada eperdzsemmel

A malasada egy portugál eredetű édesség, amely az édes fánkok világába tartozik. Eredetileg az Azori-szigeteken született, és azóta világszerte elterjedt, különösen Hawaii szigetén. A meleg, puha gombócokat gyakran töltik friss dzsemmel, és egy finom, édességgel tálalják. Az eperdzsem és a citrom frissessége csodálatosan kiegészíti a fánk édes ízét.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
50 g Cukor
120 ml Tej
7 g Élesztő
1 db Tojás
40 g Sós vaj
1 tk. Citruslé (opcionális)
100 g Eperdzsem
500 ml Olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Az élesztőt a langyos tejben és egy kanál cukorral felfuttatjuk.

    Ha az élesztő nem kezd el dolgozni, akkor a tej túl meleg lehet. A langyos tej segíti az élesztő hatékony munkáját.

    2

    A lisztet, a cukrot és a sót keverd össze egy tálban. Add hozzá az élesztős tejet és a tojást, majd gyúrd sima tésztává.

    A tészta ne legyen túl kemény, ha szükséges, adj hozzá egy kevés tejet, hogy könnyen formázható legyen.

    3

    Hagyjuk a tésztát kelni, amíg duplájára nem nő, körülbelül 1 órát.

    A meleg, párás hely segíti a tészta gyors kelését. Ne hagyd túl sokáig kelni, hogy a tészta ne veszítse el rugalmasságát.

    4

    Miután a tészta megkelt, formázz belőle kis gombócokat, majd hagyd őket még pihenni 10-15 percig.

    A gombócok nem legyenek túl nagyok, hogy könnyen átsüljenek, és megőrizzék a kívánt textúrát.

    5

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olajat, és kezd el sütni a gombócokat. Fordítsd meg őket, amikor az egyik oldaluk aranybarna.

    Az olaj ne legyen túl forró, mert akkor könnyen megégnek. A megfelelő hőmérséklet segít, hogy a malasadák egyenletesen süssenek.

    6

    Miután a gombócok elkészültek, szedd ki őket az olajból és csepegtesd le papírtörlőn.

    A papírtörlő segít eltávolítani a felesleges olajat, hogy a malasadák ne legyenek túl zsírosak.

    7

    Tálald a meleg malasadákat egy kis eperdzsemmel. Töltsd bele a dzsemet egy kis zacskóba, és óvatosan nyomd bele a gombócokba.

    A friss eperdzsem remekül illik a édes, puha malasadákhoz, és egy kis citruslével frissítheted a desszertet.