Malasada lilikoi (passiógyümölcs) krémmel, aranybarna sült tészta és passiógyümölcs krém

Malasada lilikoi (passiógyümölcs) krémmel

A malasada egy hagyományos hawaii desszert, amelyet portugál bevándorlók hoztak magukkal Hawaii szigeteire. Az eredeti malasada egy olajban sült tészta, amelyet édes cukorral szórnak meg. A passiógyümölcs krémmel készült változatot a helyi gyümölcsök gazdag íze teszi különlegessé. A krémes töltelék és a ropogós tészta tökéletes kombinációja egy igazán ínycsiklandó desszertet ad. Képzeld el, ahogy a friss, forró malasada ízét a passiógyümölcs krém frissessége emeli ki!

Előkészület 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Liszt
50 g Cukor
1 tk.
10 g Szárított élesztő
240 ml Tej
1 db Tojás
1 cs. Vaníliás cukor
1000 ml Olaj (a sütéshez)
100 g Passiógyümölcs (Lilikoi) püré
200 ml Tejszín
50 g Cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, cukrot, sót és szárított élesztőt keverd össze egy nagy tálban. Add hozzá a tejet, tojást és a vaníliás cukrot, majd dolgozd össze a tésztát.

    A tészta állagának lágyabbnak kell lennie, de nem ragadhat a kezedhez. Ha szükséges, adj hozzá egy kis lisztet.

    2

    A tésztát takard le egy konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen 1-1,5 órán keresztül, amíg a térfogata megduplázódik.

    A tészta akkor megfelelő, ha szépen megemelkedett, és a közepébe nyomott ujjal nem pattan vissza.

    3

    Miután a tészta megkelt, vedd ki és formálj belőle kis golyókat, amelyek körülbelül dió nagyságúak.

    A golyókat egyenletes méretűre formázd, hogy egyenletesen süljön ki minden darab.

    4

    Az olajat egy mély serpenyőben vagy fritőzben melegítsd 180 °C-ra. A golyókat óvatosan tedd bele az olajba, és süsd őket aranybarnára, körülbelül 3-4 perc alatt.

    Ha túl gyorsan barna lesz, csökkentsd a hőmérsékletet, hogy a tészta belseje is átsüljön.

    5

    A sült malasadákat papírtörlőre szedd, hogy eltávolítsd a felesleges olajat. Tálald őket melegen.

    A malasadákat gyorsan tálald, mivel a frissen sült tészta a legfinomabb.

    6

    A passiógyümölcs pürét keverd el a tejszínnel és a cukorral, majd verd kemény habbá. Az elkészült krémmel töltsd meg a malasadákat.

    Ha a passiógyümölcs püré túl savanyú, egy kis extra cukorral finomíthatod az ízét.

    7

    Tálald a malasadákat a passiógyümölcs krémmel, és élvezd a friss, édes desszertet.

    A passiógyümölcs krém extra frissességet ad a desszertnek, és a gyümölcs édessége jól harmonizál a sült tésztával.