A búzalisztet egy nagy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a sót és a vaníliás cukrot.
A lisztet mindig szitáld át, hogy levegősebb tésztát kapj.
A tejet melegítsük fel langyosra, majd oldjuk fel benne a szárított élesztőt. Hagyjuk állni 5-10 percig, amíg az élesztő felfut.
A langyos tej segíti az élesztőt, hogy aktiválódjon, és így jobb tésztát kapunk.
A felfutott élesztőt adjuk a lisztes keverékhez, majd keverjük jól össze. Az így kapott tésztát gyúrd össze simára, majd hagyd pihenni 1 órán keresztül, amíg meg nem kel.
A tésztát érdemes meleg, de nem túl forró helyen pihentetni, hogy szépen megkeljen.
A vajat olvaszd fel, majd öntsd a pihentetett tésztába. Alaposan dolgozd el, hogy a vaj jól eloszoljon a tésztában.
A vajtól a tészta puha lesz, és gazdag ízt ad neki.
Formázz belőle kisebb gombócokat vagy pilleformákat, és helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Hagyj egy kis helyet közöttük, hogy sülés közben ne érjenek össze.
Ha túl nagyok a gombócok, hosszabb sütési időre lesz szükség.
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra, majd süssük a malidákat 20-25 percig, amíg szépen megpirulnak és aranybarnák lesznek.
A sütési idő függ a gombócok méretétől, figyelj rá, hogy ne égjenek meg.
Tálald frissen, cukorral vagy mézzel megszórva, vagy egy kis tejjel, ha szeretnéd.
A malida frissen a legfinomabb, de másnap is ízletes marad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.