A búzalisztet egy serpenyőben pirítsd meg közepes lángon, amíg aranybarna nem lesz. Közben folyamatosan kevergetve, hogy ne égjen meg.
A liszt pirítása adja meg a malidának a karakteres ízét, de vigyázz, hogy ne piruljon túl.
A ghee-t (vagy tisztított vajat) hevítsd fel egy másik serpenyőben, és add hozzá a pirított búzalisztet. Keverd össze.
A ghee segít, hogy a malida textúrája sima és gazdag legyen. Ha nincs ghee, használhatsz sima vajat is.
A mandulákat apróra vágd fel, és egy serpenyőben enyhén pirítsd meg őket.
A pirított mandula intenzívebb ízt ad a malidának, próbálj meg egyenletesen pirítani.
Add hozzá a reszelt kókuszt, a kardamomot és a finomra őrölt cukrot a lisztes keverékhez. Keverd alaposan.
A kardamom és a kókusz frissessége adja meg a malidának az autentikus indiai ízt.
Öntsd hozzá a vizet és a mézet, majd keverd össze. Ha szükséges, egy kis extra vizet is adhatunk hozzá, hogy a keverék egyenletesebb legyen.
A méz ad egy extra édes ízt és puhábbá teszi a malidát.
A kész malidát formázd kisebb golyókká vagy halmozd egy tálba, és hagyd egy kicsit pihenni, hogy az ízek összeérjenek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.