Malida mandulával, gazdag kókuszos és mandulás ízekkel tálalva

Malida mandulával

Malida egy hagyományos indiai desszert, amelyet sokféle változatban készítenek, de a legnépszerűbb változata kókusz és mandula keverékével készül. Az ételt leggyakrabban ünnepi alkalmakkor, valamint vallási fesztiválok idején készítik, mivel gazdag ízvilága és szimbolikus jelentősége miatt fontos szerepe van az indiai gasztronómiában. A malida mandulával változata frissítő és gazdag, a mandula pedig extra ropogós textúrát ad neki.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Wheat flour (búzaliszt)
150 g Finely ground sugar
2 ek. Ghee (tisztított vaj)
50 g Grated coconut (reszelt kókusz)
50 g Mandula
1 tk. Cardamom powder (zöld kardamompor)
50 ml Water
2 ek. Honey

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A búzalisztet egy serpenyőben pirítsd meg közepes lángon, amíg aranybarna nem lesz. Közben folyamatosan kevergetve, hogy ne égjen meg.

    A liszt pirítása adja meg a malidának a karakteres ízét, de vigyázz, hogy ne piruljon túl.

    2

    A ghee-t (vagy tisztított vajat) hevítsd fel egy másik serpenyőben, és add hozzá a pirított búzalisztet. Keverd össze.

    A ghee segít, hogy a malida textúrája sima és gazdag legyen. Ha nincs ghee, használhatsz sima vajat is.

    3

    A mandulákat apróra vágd fel, és egy serpenyőben enyhén pirítsd meg őket.

    A pirított mandula intenzívebb ízt ad a malidának, próbálj meg egyenletesen pirítani.

    4

    Add hozzá a reszelt kókuszt, a kardamomot és a finomra őrölt cukrot a lisztes keverékhez. Keverd alaposan.

    A kardamom és a kókusz frissessége adja meg a malidának az autentikus indiai ízt.

    5

    Öntsd hozzá a vizet és a mézet, majd keverd össze. Ha szükséges, egy kis extra vizet is adhatunk hozzá, hogy a keverék egyenletesebb legyen.

    A méz ad egy extra édes ízt és puhábbá teszi a malidát.

    6

    A kész malidát formázd kisebb golyókká vagy halmozd egy tálba, és hagyd egy kicsit pihenni, hogy az ízek összeérjenek.