Málnás joghurt fagylalt tálalva

Málnás joghurt fagylalt

A málnás joghurt fagylalt tökéletes egyensúlyt teremt a krémes joghurt és az édes-savanykás málna között. A görög joghurt selymessége és a méz természetes édessége kiemeli a málna friss ízét. Ez a könnyű, mégis gazdag fagylalt tökéletes választás egy forró nyári délutánra, amikor valami frissítőre és egészségesebbre vágysz!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Friss málna
400 g Görög joghurt
80 g Méz
150 ml Tejszín
5 ml Vaníliakivonat
15 ml Citromlé (frissen facsart)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A friss málnát mosd meg, majd turmixold simára. Ha szeretnéd eltávolítani a magokat, passzírozd át egy szűrőn.

    A málnapürét érdemes kóstolni, és ha túl savanyú, adj hozzá egy kevés porcukrot vagy mézet a turmixolás előtt.

    2

    Egy közepes tálban keverd össze a görög joghurtot, a mézet, a vaníliakivonatot és a frissen facsart citromlevet.

    A görög joghurt helyett használhatsz más típusú joghurtot is, de a görög joghurt sűrűbb állaga jobb végeredményt biztosít.

    3

    Egy külön tálban verd fel a tejszínt, amíg könnyed és habos állagot nem kap.

    A tejszínt hűtőből kivéve verd fel, így könnyebben habosodik.

    4

    Óvatosan keverd össze a felvert tejszínt a joghurtos keverékkel, hogy légies maradjon.

    A tejszínt alulról felfelé mozdulatokkal forgasd a joghurtos keverékbe, hogy ne törjön össze.

    5

    Add hozzá a málnapürét, és keverd el úgy, hogy márványos mintázatot kapj, vagy teljesen egyenletesen keverd el.

    A márványos hatás érdekében ne keverd túl a pürét a joghurtos keverékkel.

    6

    Öntsd a keveréket egy fagylaltgépbe, és készítsd el a fagylaltot a gép utasításai szerint.

    A fagylaltgép használata előtt érdemes a fagyasztótálat legalább 24 órára a fagyasztóba tenni.

    7

    Ha nincs fagylaltgéped, öntsd egy lapos edénybe, és tedd a fagyasztóba. 30 percenként keverd át egy villával, hogy ne keletkezzenek nagy jégkristályok. Ismételd meg ezt 3-4 órán át.

    A gyakori átkeverés segít megelőzni a jégkristályok kialakulását, így a fagylalt krémesebb lesz.

    8

    Tálalás előtt hagyd pár percig szobahőmérsékleten állni, hogy könnyebben kanalazható legyen.

    Ha a fagylalt túl kemény, tedd át a hűtőszekrénybe 10-15 percre, mielőtt kanalaznád.