Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy 22 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral.
A sütőpapír használata megkönnyíti a torta kivételét a formából, és megakadályozza a leragadást.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót. Ez lesz a száraz hozzávalók keveréke.
Alaposan keverd össze a száraz hozzávalókat, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon.
Olvaszd meg a vajat, majd hagyd hűlni. Egy másik tálban verd habosra a tojásokat a cukorral, amíg világos és habos nem lesz.
Fontos, hogy a vaj ne legyen forró, amikor a tojásos keverékhez adod, mert a tojás megsülhet. A tojásokat addig verd, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik, és a keverék világosabb színű és habosabb nem lesz.
Add hozzá a vanília kivonatot, a tejet és az olvasztott vajat a tojásos keverékhez, majd lassan keverd bele a száraz hozzávalókat, hogy sima tésztát kapj.
A száraz hozzávalókat apránként add hozzá a nedves hozzávalókhoz, hogy elkerüld a csomósodást. Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a száraz hozzávalók éppen el nem keverednek.
Óvatosan forgasd bele a friss málnát a tésztába, ügyelve arra, hogy a málna ne törjön össze teljesen.
A málnát óvatosan forgasd bele, hogy ne engedje ki a levét, és ne színezze el a tésztát.
Öntsd a tésztát az előkészített formába, és süsd 35-40 percig, vagy amíg a közepébe szúrt tű tisztán ki nem jön.
A sütési idő sütőfüggő, ezért érdemes tűpróbával ellenőrizni a torta átsülését. Ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.
Hagyd a tortát a formában hűlni 10 percig, majd helyezd rácsra, hogy teljesen kihűljön.
A tortát hagyd a formában hűlni, mielőtt rácsra helyezed, hogy ne törjön össze.
Tálalás előtt szórd meg porcukorral, és díszítsd friss málnával vagy tejszínhabbal.
A díszítéshez használhatsz más gyümölcsöket is, például áfonyát vagy szedret.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.