Egy tálban keverd össze a lisztet, cukrot, sütőport, édesköménymagot és a kardamomot.
A száraz hozzávalókat alaposan keverd össze, hogy a sütőpor egyenletesen oszljon el, így a malpuák szép magasak lesznek.
Öntsd hozzá a tejet és vizet, majd keverd simára, hogy sűrű palacsintatésztát kapj.
A tejet és a vizet fokozatosan adagold, hogy elkerüld a csomók kialakulását. Ha mégis csomós lenne, szűrőn passzírozd át a tésztát.
Hagyd pihenni a tésztát 15-20 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A pihentetés alatt a liszt megduzzad, így a malpuák lágyabbak és könnyebben süthetőek lesznek. Ne hagyd hosszabb ideig állni, mert a sütőpor hatása csökkenhet.
Melegíts fel ghít vagy olajat egy serpenyőben közepes lángon.
A ghí (tisztított vaj) autentikus ízt ad a malpuának, de olajjal is elkészíthető. Fontos, hogy az olaj elég forró legyen, de ne füstöljön, mert akkor megég a malpua.
Egy merőkanállal önts egy kisebb adag tésztát a forró olajba, és süsd mindkét oldalát aranybarnára, kb. 1-2 percig oldalanként.
Ne tegyél túl sok tésztát egyszerre a serpenyőbe, mert lehűti az olajat, és a malpuák nem lesznek ropogósak. Óvatosan fordítsd meg a malpuákat, hogy ne törjenek össze.
Ismételd meg a sütést a maradék tésztával, majd helyezd a sült malpuákat egy papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felitassa.
A papírtörlő segít eltávolítani a felesleges olajat, így a malpuák kevésbé lesznek zsírosak.
Öntsd rá a meleg cukorszirupot vagy mézet, hogy a malpuák jól magukba szívják az édes ízt.
A meleg szirup vagy méz jobban beszívódik a malpuákba. Ha cukorszirupot használsz, ízesítheted kardamommal vagy sáfránnyal.
Szórd meg aprított mandulával vagy pisztáciával, és tálald melegen.
A pirított mandula vagy pisztácia még finomabbá teszi a malpuát. Tálalás előtt friss gyümölcsökkel is díszítheted.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.