Malva pudding narancsos ízesítéssel, narancslekvárral és narancs szeletekkel díszítve

Malva Pudding Narancsos Ízesítéssel

A Malva Pudding egy tradicionális dél-afrikai édesség, amelyet egy gazdag, puha sütemény jellemez, amelyet gyakran kínálnak különféle ízesítésekkel. Az alaprecept gazdag, vajas, édes tésztát eredményez, amelyet narancsos ízesítéssel gazdagítva, narancslekvárral és friss narancshéjjal tálalunk. Az étel egy igazi kényeztetés, amely tökéletes választás bármilyen különleges alkalomra, vagy egy egyszerű hétvégi édességnek. A narancs frissítő íze csodálatosan illeszkedik a puha puding textúrájához, így egy különleges élményt biztosít.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
2200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Liszt
150 g Cukor
2 db Tojás
200 ml Tej
100 ml Tejszín
50 g Vaj
1 ek. Sütőpor
1 db Narancs
1 cs. Vaníliás cukor
0.5 tk.
100 g Narancslekvár

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Készíts elő egy közepes méretű sütőformát, amit vajjal kenj ki, vagy bélelj ki sütőpapírral.

    A sütőformát jól olajozd ki, hogy a puding könnyen ki tudjon sülni, és ne ragadjon le.

    2

    A vajat olvaszd fel, majd a cukrot, a tojásokat, a vaníliás cukrot és a sót egy nagy tálban keverd össze. Adj hozzá a tejhez és tejszínhez, majd add hozzá a lisztet és a sütőport.

    A vajat ne hagyd teljesen megolvadni, hagy maradjon enyhén meleg, hogy könnyen elkeveredjen.

    3

    Reszeld le a narancs héját, és facsard ki a levét, majd add hozzá a tésztához.

    A friss narancs héja és leve friss ízt ad a pudingnak, ne hagyd ki! A narancs lekvárt is érdemes hozzáadni, hogy még intenzívebb legyen az íz.

    4

    Öntsd a tésztát a formába, és süsd 25-30 percig, amíg a teteje aranybarna lesz, és egy tűt beleszúrva tisztán kijön.

    A tű teszt segít eldönteni, hogy a puding teljesen megsült-e, és biztosítja, hogy ne legyen nyers a közepe.

    5

    Amíg a puding sül, készítsd el a szirupot. A narancslekvárt egy kis lábasban melegítsd fel a narancslével és egy evőkanál cukorral. Hagyjuk felforrni, majd alacsony hőmérsékleten főzzük 5 percig.

    A szirup ne legyen túl sűrű, a pudingnak jól kell felszívnia a levét, így maradjon hígabb.

    6

    A kész pudingot vegyük ki a sütőből, és öntsük rá a frissen készített szirupot, hogy teljesen átjárja. Hagyjuk pihenni 10 percet, hogy a szirup jól beszívódjon.

    A szirupot lassan öntsd rá a puding tetejére, hogy ne áraszd el, hanem szépen felszívja a tészta.

    7

    Tálald melegen, esetleg egy kis friss narancs szelettel díszítve.

    A puding tökéletes, ha egy kevés tejszínhabbal vagy vaníliás fagyival tálalod.