Libanoni manakish zaatar fƱszerrel és sajttal

Manakish – Libanoni sajttal Ă©s zaatar fƱszerrel

A manakish a libanoni Ă©s közel-keleti konyha egyik legismertebb kenyĂ©rlepĂ©nye, amelyet gyakran reggelire vagy könnyƱ Ă©tkezĂ©skĂ©nt fogyasztanak. A zaatar fƱszerkeverĂ©k – amely kakukkfƱbƑl, szezĂĄmmagbĂłl Ă©s sumacbĂłl ĂĄll – kĂŒlönleges, aromĂĄs Ă­zt ad ennek a kenyĂ©rnek. A sajtos vĂĄltozatot gyakran feta vagy Akkawi sajttal kĂ©szĂ­tik, amely tökĂ©letesen kiegĂ©szĂ­ti a fƱszeres Ă­zvilĂĄgot. Ha szeretnĂ©d felfedezni a Közel-Kelet tradicionĂĄlis Ă­zeit, a manakish kivĂĄlĂł vĂĄlasztĂĄs!

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 12 perc
Teljes 32 perc
900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g Liszt
⭕ 7 g SzĂĄraz Ă©lesztƑ
⭕ 300 ml Meleg víz
⭕ 30 ml Olívaolaj
⭕ 1 tk. Só
⭕ 3 ek. Zaatar fƱszerkeverĂ©k
⭕ 200 g Mozzarella sajt
⭕ 150 g Akkawi sajt vagy feta
⭕ 10 g Szezámmag
⭕ 1 db Citrom
⭕ 10 g Petrezselyem

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tĂĄlban keverd össze a lisztet, a sĂłt Ă©s a szĂĄraz Ă©lesztƑt. Önts hozzĂĄ meleg vizet Ă©s olĂ­vaolajat, majd gyĂșrd össze, amĂ­g rugalmas tĂ©sztĂĄt kapsz. Takard le, Ă©s hagyd kelni 1 ĂłrĂĄn ĂĄt.

    A vĂ­z hƑmĂ©rsĂ©klete itt is fontos, ne legyen tĂșl meleg. A tĂ©sztĂĄt alaposan gyĂșrd össze, hogy rugalmas legyen.

    2

    Amíg a tészta kel, készítsd el a feltétet. Egy tålban keverd össze a zaatar fƱszerkeveréket kevés olívaolajjal, hogy sƱrƱ pasztåt kapj.

    A zaatar paszta ĂĄllaga olyan legyen, mint a pesto.

    3

    A megkelt tĂ©sztĂĄt oszd kisebb adagokra, majd nyĂșjtsd ki vĂ©kony, kör alakĂș formĂĄra.

    A tĂ©sztĂĄt lisztezett felĂŒleten nyĂșjtsd ki, hogy ne ragadjon le.

    4

    Kend meg a tésztåt a zaatar pasztåval, majd szórd meg reszelt mozzarellåval és feta vagy Akkawi sajttal.

    A sajtok mennyiségét ízlés szerint variålhatod.

    5

    SzĂłrd meg szezĂĄmmaggal, majd helyezd a manakish-t egy sĂŒtƑpapĂ­rral bĂ©lelt tepsire.

    A szezĂĄmmagot enyhĂ©n pirĂ­tsd meg szĂĄraz serpenyƑben, mielƑtt a manakish-re szĂłrod. Így intenzĂ­vebb lesz az Ă­ze.

    6

    ElƑmelegĂ­tett sĂŒtƑben, 220°C-on sĂŒsd 10-12 percig, amĂ­g a tĂ©szta aranybarna lesz Ă©s a sajt megolvad.

    Figyeld a manakish-t sĂŒtĂ©s közben, mert könnyen megĂ©ghet. A sĂŒtĂ©si idƑ a sĂŒtƑ teljesĂ­tmĂ©nyĂ©tƑl fĂŒggƑen vĂĄltozhat.

    7

    TĂĄlalĂĄs elƑtt szĂłrd meg aprĂ­tott petrezselyemmel, Ă©s kĂ­nĂĄlj mellĂ© friss citromszeleteket. JĂł Ă©tvĂĄgyat!

    A manakish-t melegen a legfinomabb.