A lisztet szitáld egy tálba, és készíts egy kis mélyedést a közepén. Az élesztőt és a cukrot keverd el a meleg vízben, és öntsd a liszthez.
A víz ne legyen túl forró, különben az élesztő elpusztulhat. Melegnek, de nem forrónak kell lennie!
Adj hozzá sót és olívaolajat, majd gyúrd a tésztát simára. Hagyd pihenni 1 órán keresztül, amíg megkel.
Ne gyúrd túl keményre a tésztát, mert akkor nem lesz puha és könnyű!
Amíg a tészta kel, a fokhagymát hámozd meg és zúzd össze. A túrót egy tálba tedd, és keverd össze a fokhagymával, petrezselyemmel, oregánóval és egy kis sóval.
A túróhoz tehetsz egy kis olívaolajat, hogy lágyabb legyen, és jobban kenhető.
A tésztát oszd fel kis golyókká, és nyújtsd ki őket vékony körökké. Kenj rájuk egy réteg túrós tölteléket.
Ne rakj túl sok tölteléket, mert sütés közben kifolytathatja!
Süsd a Manakish-t 220°C-ra előmelegített sütőben 10-12 percig, amíg a tészta aranybarnára sül, és a túrós töltelék enyhén karamellizálódik.
Süsd őket aranybarnára, de ne hagyd túlsütni, mert a tészta megszáradhat.
Tálald frissen, joghurttal tálalva, hogy gazdagítsd az ízét és frissességet adjon.
A joghurt segít enyhíteni a fűszeres tölteléket és friss, krémes textúrát ad az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.