Manakish túróval, joghurttal tálalva

Manakish túróval

A Manakish egy hagyományos közel-keleti étel, amely a fűszeres húsos, sajtos vagy zöldséges töltelékkel tálalt tészták egyfajta változata. A túrós változata különleges ízélményt ad, és a túrókrémek krémessége tökéletesen passzol a tésztához. Az étel tökéletes választás egy gyors és tápláló étkezéshez, amelyet joghurttal tálalva még finomabbá varázsolhatunk.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Kenyérliszt
10 g Élesztő
300 ml Víz
3 ek. Olívaolaj
1 tk. Cukor
1 tk.
300 g Túró
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Friss petrezselyem
1 tk. Oregánó

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet szitáld egy tálba, és készíts egy kis mélyedést a közepén. Az élesztőt és a cukrot keverd el a meleg vízben, és öntsd a liszthez.

    A víz ne legyen túl forró, különben az élesztő elpusztulhat. Melegnek, de nem forrónak kell lennie!

    2

    Adj hozzá sót és olívaolajat, majd gyúrd a tésztát simára. Hagyd pihenni 1 órán keresztül, amíg megkel.

    Ne gyúrd túl keményre a tésztát, mert akkor nem lesz puha és könnyű!

    3

    Amíg a tészta kel, a fokhagymát hámozd meg és zúzd össze. A túrót egy tálba tedd, és keverd össze a fokhagymával, petrezselyemmel, oregánóval és egy kis sóval.

    A túróhoz tehetsz egy kis olívaolajat, hogy lágyabb legyen, és jobban kenhető.

    4

    A tésztát oszd fel kis golyókká, és nyújtsd ki őket vékony körökké. Kenj rájuk egy réteg túrós tölteléket.

    Ne rakj túl sok tölteléket, mert sütés közben kifolytathatja!

    5

    Süsd a Manakish-t 220°C-ra előmelegített sütőben 10-12 percig, amíg a tészta aranybarnára sül, és a túrós töltelék enyhén karamellizálódik.

    Süsd őket aranybarnára, de ne hagyd túlsütni, mert a tészta megszáradhat.

    6

    Tálald frissen, joghurttal tálalva, hogy gazdagítsd az ízét és frissességet adjon.

    A joghurt segít enyhíteni a fűszeres tölteléket és friss, krémes textúrát ad az ételnek.