A toor dal-t alaposan mosd meg, majd tedd egy lábasba és főzd meg körülbelül 20 percig, amíg megpuhul.
A toor dal főzéséhez ne add hozzá túl sok vizet, hogy ne legyen túl híg a kootu.
A fokhagymát, zöld chiliket, köményt, fahéjat és szerecsendiót keverd össze, és egy mozsárban őröld finom porrá.
A fűszerek keverésekor ügyelj arra, hogy ne legyenek túl durvák, hogy egyenletes ízt adjanak.
A kókuszt is add hozzá a fűszerkeverékhez, majd turmixold le, hogy sima pasztát kapj.
A kókuszpaszta hozzáadása gazdagabbá teszi a kootu ízét.
A manathakkali leveleket alaposan mosd meg, majd tedd őket a főzőedénybe, és párold meg őket 5-7 percig, amíg megpuhulnak.
A levelek főzésével ne várj túl sokáig, mert akkor elveszítik élénk zöld színüket.
Amikor a manathakkali levelek megpuhultak, add hozzá a fűszerpasztát és a főtt toor dal-t, majd keverd össze.
Ügyelj arra, hogy a dal ne legyen túl híg, hogy a kootu sűrű maradjon.
Főzd tovább az ételt 10 percig, majd adj hozzá tamarindot és sót. Keverd jól össze.
A tamarind friss ízt ad az ételnek, és segít kiemelni a fűszereket.
Tálalás előtt egy serpenyőben hevíts olajat, és süsd meg a koriander port, majd öntsd rá a kootura.
Ez a végső pirítás kiemeli a koriander ízét, és gazdagabbá teszi az ételt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.