Manathakkali keerai kootu tálalva

Manathakkali keerai kootu

A Manathakkali keerai kootu egy tradicionális dél-indiai étel, amely a manathakkali levelekből készül. Eredetileg Tamil Naduban és más dél-indiai régiókban vált népszerűvé, ahol a helyi konyhában alapvető hozzávalóként használják. A leves gazdag fűszerekkel, mint a koriander, fahéj, és tamarind, amely gazdagítja az ételt. A Manathakkali keerai kootu igazi komfort étel, amely a vegetáriánus konyha egyik alapételévé vált, és gyakran tálalják más dél-indiai étkezések mellett.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Manathakkali levelek
100 g Toor dal
50 g Kókusz
2 gerezd Fokhagyma
2 db Zöld chili
1 tk. Kömény
1 darab Fahéj
0.5 tk. Szerecsendió
1 tk. Koriander por
1 ek. Tamarind
2 ek. Olaj
1 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A toor dal-t alaposan mosd meg, majd tedd egy lábasba és főzd meg körülbelül 20 percig, amíg megpuhul.

    A toor dal főzéséhez ne add hozzá túl sok vizet, hogy ne legyen túl híg a kootu.

    2

    A fokhagymát, zöld chiliket, köményt, fahéjat és szerecsendiót keverd össze, és egy mozsárban őröld finom porrá.

    A fűszerek keverésekor ügyelj arra, hogy ne legyenek túl durvák, hogy egyenletes ízt adjanak.

    3

    A kókuszt is add hozzá a fűszerkeverékhez, majd turmixold le, hogy sima pasztát kapj.

    A kókuszpaszta hozzáadása gazdagabbá teszi a kootu ízét.

    4

    A manathakkali leveleket alaposan mosd meg, majd tedd őket a főzőedénybe, és párold meg őket 5-7 percig, amíg megpuhulnak.

    A levelek főzésével ne várj túl sokáig, mert akkor elveszítik élénk zöld színüket.

    5

    Amikor a manathakkali levelek megpuhultak, add hozzá a fűszerpasztát és a főtt toor dal-t, majd keverd össze.

    Ügyelj arra, hogy a dal ne legyen túl híg, hogy a kootu sűrű maradjon.

    6

    Főzd tovább az ételt 10 percig, majd adj hozzá tamarindot és sót. Keverd jól össze.

    A tamarind friss ízt ad az ételnek, és segít kiemelni a fűszereket.

    7

    Tálalás előtt egy serpenyőben hevíts olajat, és süsd meg a koriander port, majd öntsd rá a kootura.

    Ez a végső pirítás kiemeli a koriander ízét, és gazdagabbá teszi az ételt.