Mandulalisztes croissant tálalva

Mandulalisztes croissant

A croissant a francia pékségek egyik legismertebb süteménye, amelyet számtalan variációban elkészíthetünk. A mandulalisztes croissant egy egészségesebb alternatíva, amely tökéletes választás azok számára, akik gluténmentes vagy alacsony szénhidráttartalmú diétát követnek. A mandulaliszt és a kókuszliszt használata biztosítja a könnyű és ropogós textúrát, miközben az íze is gazdagabb és táplálóbb. Kiváló választás reggelire, uzsonnára vagy egy bűntudatmentes desszertként. Ha egészséges alternatívát keresel a klasszikus croissanthoz, ezt a receptet érdemes kipróbálnod!

Előkészület 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
390 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
250 g Mandulaliszt
50 g Kókuszliszt
50 g Tápiókaliszt
120 g Vaj
2 db Tojás
100 ml Tejszín
40 g Méz
7 g Szárított élesztő
5 g

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    2

    Egy tálban keverd össze a mandulalisztet, a kókuszlisztet és a tápiókalisztet, majd add hozzá a sót.

    A liszteket alaposan keverd össze, hogy egyenletes legyen az állag.

    3

    Adj hozzá a hideg vajat, és morzsold el a lisztkeverékkel, amíg morzsás állagot nem kapsz.

    A vaj legyen nagyon hideg, szinte fagyos, hogy ne olvadjon el a morzsolás során. Így lesz a tészta réteges.

    4

    Egy másik edényben keverd össze a tejszínt, a mézet, a tojásokat és az élesztőt, majd hagyd állni 5 percig.

    Az élesztőnek szüksége van egy kis időre, hogy aktiválódjon. A méz segíti ezt a folyamatot.

    5

    Keverd össze a száraz és a nedves hozzávalókat, és dolgozd össze, amíg egy rugalmas tésztát kapsz.

    Ne dolgozd túl a tésztát, csak addig keverd, amíg össze nem áll.

    6

    A tésztát nyújtsd ki kb. 3 mm vastagságúra, majd vágd egyenlő méretű háromszögekre.

    A tésztát enyhén lisztezett felületen nyújtsd ki, hogy ne ragadjon le.

    7

    Tekerd fel a háromszögeket croissant formára, és helyezd őket a sütőpapírral bélelt tepsire.

    A croissantokat szorosan tekerd fel, hogy megtartsák a formájukat sütés közben.

    8

    Hagyd a croissantokat kelni 20 percig, hogy lazábbak legyenek sütés után.

    A kelesztés segít a croissantoknak lazábbá és könnyebbé válni.

    9

    Süsd a croissantokat 18-20 percig, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek.

    Figyeld a croissantokat sütés közben, mert a sütési idő sütőtől függően változhat.

    10

    Ha kihűltek, szórd meg egy kevés mandulaliszttel, és már tálalhatod is.