Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és készíts elő egy muffin sütőformát papírkapszlikkal.
A sütőt érdemes legalább 15 perccel a sütés előtt bekapcsolni, hogy biztosan elérje a kívánt hőmérsékletet.
Egy tálban keverd össze a lisztet, a mandulalisztet, a sütőport és a sót.
A száraz hozzávalókat érdemes szitán átszitálni, hogy elkerüljük a csomósodást és levegősebb legyen a tészta.
Egy másik tálban verd habosra a vajat a cukorral, majd add hozzá a tojásokat, a vanília kivonatot és a mandula aromát.
A vaj legyen szobahőmérsékletű, így könnyebben habosítható. A tojásokat egyesével add hozzá, és minden hozzáadás után alaposan keverd el.
Fokozatosan adagold a száraz hozzávalókat a vajas keverékhez, miközben lassan hozzáöntöd a tejet. Keverd simára.
A száraz és nedves hozzávalókat felváltva adagold, kezdve és befejezve a szárazzal. Így elkerülheted a túlkeverést, ami kemény tésztát eredményezhet.
Töltsd meg a muffin kapszlikat háromnegyedig a tésztával, majd süsd 18-20 percig, amíg aranybarnára nem sül.
A muffinokat ne töltsd túl, mert sütés közben megemelkednek és kifolyhatnak. A sütési idő sütőfüggő, tűpróbával ellenőrizd, hogy átsültek-e.
Hagyd a cupcake-eket teljesen kihűlni, mielőtt a krémet rátennéd.
A teljesen kihűlt cupcake-ekre tedd a krémet, különben a krém megolvadhat.
A mandulás krémhez verd fel a habtejszínt kemény habbá, majd keverd hozzá a porcukrot, a vajat és a mandula aromát.
A habtejszín legyen nagyon hideg, hogy könnyebben felverhető legyen. A vajat a krémhez szobahőmérsékleten add hozzá.
Töltsd habzsákba a mandulás krémet, majd díszítsd a cupcake-ek tetejét.
Használj különböző díszítőcsöveket a habzsákhoz, hogy változatosabb díszítést készíthess.
Tálalás előtt szórd meg pirított mandulaszeletekkel.
A mandulaszeleteket száraz serpenyőben pirítsd meg, amíg aranybarnák nem lesznek. Így intenzívebb lesz az ízük.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.