Mandulás cupcake tálalva

Mandulás Cupcake

A mandula az egyik legkedveltebb dióféle a sütemények világában, amely gazdag ízével és ropogós textúrájával különleges élményt nyújt. A mandulás cupcake egy klasszikus és elegáns desszert, amely a puha tészta és a krémes mandulás bevonat tökéletes egyensúlyát hozza létre. Ha egy igazán finom és különleges édességet keresel, ez a recept remek választás. Díszítheted pirított mandulával vagy egy kevés mézzel megcsorgatva, hogy még izgalmasabb legyen az ízvilága!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
200 g Liszt
50 g Mandulaliszt
180 g Cukor
1.5 tk. Sütőpor
0.5 tk.
120 g Vaj (puha)
2 db Tojás
100 ml Tej
1 tk. Vanília kivonat
1 tk. Mandula aroma
200 g Porcukor
100 g Vaj (krémhez)
150 ml Tejszín (habtejszín)
1 tk. Mandula aroma (krémhez)
30 g Pirított mandula szeletek (díszítéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és készíts elő egy muffin sütőformát papírkapszlikkal.

    A sütőt érdemes legalább 15 perccel a sütés előtt bekapcsolni, hogy biztosan elérje a kívánt hőmérsékletet.

    2

    Egy tálban keverd össze a lisztet, a mandulalisztet, a sütőport és a sót.

    A száraz hozzávalókat érdemes szitán átszitálni, hogy elkerüljük a csomósodást és levegősebb legyen a tészta.

    3

    Egy másik tálban verd habosra a vajat a cukorral, majd add hozzá a tojásokat, a vanília kivonatot és a mandula aromát.

    A vaj legyen szobahőmérsékletű, így könnyebben habosítható. A tojásokat egyesével add hozzá, és minden hozzáadás után alaposan keverd el.

    4

    Fokozatosan adagold a száraz hozzávalókat a vajas keverékhez, miközben lassan hozzáöntöd a tejet. Keverd simára.

    A száraz és nedves hozzávalókat felváltva adagold, kezdve és befejezve a szárazzal. Így elkerülheted a túlkeverést, ami kemény tésztát eredményezhet.

    5

    Töltsd meg a muffin kapszlikat háromnegyedig a tésztával, majd süsd 18-20 percig, amíg aranybarnára nem sül.

    A muffinokat ne töltsd túl, mert sütés közben megemelkednek és kifolyhatnak. A sütési idő sütőfüggő, tűpróbával ellenőrizd, hogy átsültek-e.

    6

    Hagyd a cupcake-eket teljesen kihűlni, mielőtt a krémet rátennéd.

    A teljesen kihűlt cupcake-ekre tedd a krémet, különben a krém megolvadhat.

    7

    A mandulás krémhez verd fel a habtejszínt kemény habbá, majd keverd hozzá a porcukrot, a vajat és a mandula aromát.

    A habtejszín legyen nagyon hideg, hogy könnyebben felverhető legyen. A vajat a krémhez szobahőmérsékleten add hozzá.

    8

    Töltsd habzsákba a mandulás krémet, majd díszítsd a cupcake-ek tetejét.

    Használj különböző díszítőcsöveket a habzsákhoz, hogy változatosabb díszítést készíthess.

    9

    Tálalás előtt szórd meg pirított mandulaszeletekkel.

    A mandulaszeleteket száraz serpenyőben pirítsd meg, amíg aranybarnák nem lesznek. Így intenzívebb lesz az ízük.