Mandulás Hotteok, melegen tálalva

Mandulás Hotteok

A Hotteok egy hagyományos koreai édesség, amelyet télen, különösen az utcai árusoknál lehet felfedezni. A forró, édes tészta külső része ropogós, míg a belseje lágy és édes. Ezt az édességet gyakran töltenek különböző töltelékekkel, de a mandulás változat különösen ínycsiklandó, mivel a mandula és fahéj egy különleges ízkombinációt ad. A Hotteokot gyakran fogyasztják reggelire vagy desszertként, és könnyen elkészíthető, akár otthoni környezetben is.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
1 ek. Cukor
1 tk. Élesztő
150 ml Meleg víz
100 ml Tej
1 tk. Sütőpor
50 g Mandula
1 csipet Cinnamon
1 cs. Vaníliás cukor
2 ek. Olaj
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, cukrot, sütőport és élesztőt egy tálban keverd össze. Add hozzá a meleg vizet és a tejet, és gyúrd a tésztát simára.

    A víz ne legyen túl forró, mert az tönkreteheti az élesztőt. Az ideális hőmérséklet körülbelül 37°C.

    2

    Takarjuk le a tésztát egy tiszta ruhával, és hagyjuk pihenni 1 órán keresztül, amíg megkel.

    A tészta kelési ideje alatt a konyhát melegen tarthatjuk, hogy gyorsabban keljen.

    3

    Miközben a tészta kel, pirítsuk meg a mandulát egy serpenyőben, majd aprítsuk fel.

    A pirított mandula intenzívebb ízt ad a Hotteoknak, és egy kis extra ropogós textúrát biztosít.

    4

    A megkelt tésztát osszuk 6-8 egyenlő részre, és mindegyik darabot lapítsuk ki egyenletes koronggá.

    Ne nyomd túl vékonyra a tésztát, hogy a töltelék jól megtartja magát.

    5

    A mandulát keverd össze egy csipet fahéjjal és vaníliás cukorral. Helyezd a tölteléket a tésztakorong közepére, majd zárd össze a tésztát.

    A tölteléket ne tedd túl sokra, hogy a tészta széle jól össze tudjon záródni.

    6

    Hevítsd fel az olajat egy serpenyőben, majd helyezd bele a tésztát, és mindkét oldalát süsd aranybarnára.

    A serpenyő hőmérséklete legyen közepes, így a Hotteok belseje is szépen megpirul anélkül, hogy a külső része megégne.

    7

    A kész Hotteokat melegen tálald. Ha szeretnéd, hinthetsz egy kis porcukrot a tetejére.