A lisztet, cukrot, sütőport és élesztőt egy tálban keverd össze. Add hozzá a meleg vizet és a tejet, és gyúrd a tésztát simára.
A víz ne legyen túl forró, mert az tönkreteheti az élesztőt. Az ideális hőmérséklet körülbelül 37°C.
Takarjuk le a tésztát egy tiszta ruhával, és hagyjuk pihenni 1 órán keresztül, amíg megkel.
A tészta kelési ideje alatt a konyhát melegen tarthatjuk, hogy gyorsabban keljen.
Miközben a tészta kel, pirítsuk meg a mandulát egy serpenyőben, majd aprítsuk fel.
A pirított mandula intenzívebb ízt ad a Hotteoknak, és egy kis extra ropogós textúrát biztosít.
A megkelt tésztát osszuk 6-8 egyenlő részre, és mindegyik darabot lapítsuk ki egyenletes koronggá.
Ne nyomd túl vékonyra a tésztát, hogy a töltelék jól megtartja magát.
A mandulát keverd össze egy csipet fahéjjal és vaníliás cukorral. Helyezd a tölteléket a tésztakorong közepére, majd zárd össze a tésztát.
A tölteléket ne tedd túl sokra, hogy a tészta széle jól össze tudjon záródni.
Hevítsd fel az olajat egy serpenyőben, majd helyezd bele a tésztát, és mindkét oldalát süsd aranybarnára.
A serpenyő hőmérséklete legyen közepes, így a Hotteok belseje is szépen megpirul anélkül, hogy a külső része megégne.
A kész Hotteokat melegen tálald. Ha szeretnéd, hinthetsz egy kis porcukrot a tetejére.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.