Mandulás lassi pohárban, jégkockákkal és mandulával díszítve

Mandulás lassi

A mandulás lassi egy indiai frissítő ital, amely joghurtból és tejből készül, és mandulával van gazdagítva. A mandula aromás íze és a rózsavíz virágos frissessége egy igazán különleges élményt ad. Az ital könnyed, de tápláló, és tökéletes választás egy frissítő, hideg italra, különösen meleg napokon. A mandulás lassi ideális választás reggelire vagy egy pihenéshez, gyorsan elkészíthető, és tápláló is egyben.

Előkészület 5 perc
Elkészítés N/A
Teljes 5 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
250 ml Joghurt
100 ml Tej
2 ek. Mandula
2 ek. Cukor
1 tk. Rózsavíz
6 db Jégkockák

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A mandulát finomra daráljuk, majd áztassuk be egy kis meleg vízbe, hogy a mandula íze kioldódjon.

    A mandulát előzetesen pörkölhetjük is, hogy intenzívebb íze legyen.

    2

    A joghurtot és a tejet tedd egy turmixgépbe, majd add hozzá a cukrot, rózsavizet és a beáztatott mandulát.

    A mandulás lassi elkészítéséhez a mandula darálása segít, hogy az ital simább textúrájú legyen.

    3

    Turmixold össze az összes hozzávalót simára.

    A turmixolás során figyelj, hogy minden hozzávaló jól összekeveredjen.

    4

    Tedd hozzá a jégkockákat és turmixold tovább, hogy az ital hideg és frissítő legyen.

    A jégkockák nemcsak hűtik az italt, hanem segítenek abban is, hogy simább legyen.

    5

    Tálald azonnal, és ha szeretnéd, díszítheted egy kis mandulával vagy egy kevés mandulareszelékkel a tetején.