A mandulát durvára aprítjuk, majd félretesszük.
A mandulát pirítsd meg egy serpenyőben, hogy intenzívebb legyen az íze.
Egy nagy keverőtálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a sütőport, az aprított mandulát és a csipet sót.
Használhatsz mandulalisztet is a recepthez, ha intenzívebb mandula ízt szeretnél.
Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet, az olvasztott vajat, a vanília kivonatot és a mézet.
A méz fajtája befolyásolja a gofri ízét. Használj a kedvencedet!
Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz, és keverd simára egy habverővel, amíg csomómentes tésztát nem kapsz.
Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a száraz hozzávalók el nem tűnnek.
Melegítsd elő a gofrisütőt közepes hőfokon, és enyhén kend ki vajjal vagy olajjal.
A gofrisütőt alaposan melegítsd elő.
Önts egy adag tésztát a gofrisütő közepébe (kb. egy merőkanálnyi), majd csukd le a fedelet és süsd aranybarnára, körülbelül 3-4 perc alatt.
A sütési idő a gofrisütő típusától függ.
Ha elkészült, óvatosan vedd ki a gofrit egy spatulával, majd helyezd egy rácsra hűlni, hogy kívül ropogós maradjon.
A rácsra helyezés segít megőrizni a gofri ropogósságát.
Tálald frissen mézzel meglocsolva, és szórd meg extra manduladarabokkal a tetejét.
Tálalhatod tejszínhabbal vagy gyümölcsökkel is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.