Frissen sült mandulás-narancsos cupcake

Mandulás-Narancsos Cupcake

A mandulás-narancsos cupcake a friss citrusos ízek és a ropogós mandula tökéletes kombinációja. Az édes narancs és a gazdag mandulaliszt egyedülálló ízvilágot alkot, amely egyszerre frissítő és laktató. Ez a sütemény ideális választás tavaszi és nyári összejövetelekre, de bármilyen alkalomra feldobhatja az asztalt. Az eredeti recept az olasz konyha inspirációját viseli magán, ahol a mandulát és a citrusféléket gyakran kombinálják desszertekben. A mandulás-narancsos cupcake minden édesszájú számára kiváló választás, aki valami különlegesre vágyik.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
1700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
150 g Liszt
50 g Mandulaliszt
100 g Cukor
2 db Tojás
50 ml Olaj
100 ml Narancslé
1 db Narancshéj
1 cs. Vaníliás cukor
1 tk. Sütőpor
1 csipet
100 ml Tejszín
30 g Mandulaszeletek

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, miközben elkészíted a tésztát.

    A pontos hőmérséklet beállítása fontos a megfelelő sütéshez. Használj sütőthermometert a pontos érték eléréséhez.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, mandulalisztet, sütőport, sót és cukrot.

    A mandulaliszt finomabb textúrát és gazdagabb ízt ad a cupcake-nek. Ügyelj, hogy a sütőpor friss legyen a megfelelő térfogat eléréséhez.

    3

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat a vaníliás cukorral, majd add hozzá az olajat és a narancslevet.

    A tojásokat alaposan verd fel, hogy a tészta könnyű és levegős legyen. A narancslé frissen facsart legyen a legjobb íz érdekében.

    4

    A nedves hozzávalókat fokozatosan add a száraz hozzávalókhoz, közben folyamatosan keverve, hogy csomómentes tésztát kapj.

    Ne keverd túl a tésztát, mert a cupcake kemény lehet. Csak addig keverd, amíg a száraz és nedves hozzávalók össze nem állnak.

    5

    Reszeld bele a narancshéjat a tésztába, majd óvatosan forgasd bele, hogy az ízek jól eloszoljanak.

    A narancshéjjal óvatosan bánj, csak a külső, színes részét reszeld le, a fehér rész keserű lehet.

    6

    A tésztát oszd el muffin formákba, mindegyiket körülbelül 2/3-ig töltsd meg.

    Ha papír muffin formákat használsz, helyezd őket egy muffin sütőformába, hogy megtartsák a formájukat sütés közben. Ha túl sok tésztát teszel a formákba, a cupcake kifolyhat.

    7

    Szórd meg a muffinok tetejét mandulaszeletekkel, majd süsd 20-25 percig, amíg aranybarnára sülnek.

    A sütési idő függ a sütőtől, ezért figyelj a cupcake-ekre. Ha a tetejük aranybarna, és egy fogpiszkálóval tesztelve tisztán jön ki, akkor megsültek.

    8

    Hagyd a cupcake-eket teljesen kihűlni, mielőtt rákerülne a díszítés.

    A díszítés csak teljesen kihűlt cupcake-re kerüljön, különben a tejszínhab megolvadhat.

    9

    A tejszínt verd habbá, majd kanalazd vagy habzsák segítségével nyomd a cupcake-ek tetejére.

    A tejszínt hidegen verd fel, hogy keményebb legyen a hab. Ne verd túl, mert kicsapódhat.

    10

    Díszítsd a tetejét friss narancshéjjal és további mandulaszeletekkel.

    A narancshéjat vékonyan reszeld, hogy ne legyen keserű. A mandulaszeleteket pirítsd meg enyhén, hogy intenzívebb legyen az ízük.