Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, miközben elkészíted a tésztát.
A pontos hőmérséklet beállítása fontos a megfelelő sütéshez. Használj sütőthermometert a pontos érték eléréséhez.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, mandulalisztet, sütőport, sót és cukrot.
A mandulaliszt finomabb textúrát és gazdagabb ízt ad a cupcake-nek. Ügyelj, hogy a sütőpor friss legyen a megfelelő térfogat eléréséhez.
Egy másik tálban verd fel a tojásokat a vaníliás cukorral, majd add hozzá az olajat és a narancslevet.
A tojásokat alaposan verd fel, hogy a tészta könnyű és levegős legyen. A narancslé frissen facsart legyen a legjobb íz érdekében.
A nedves hozzávalókat fokozatosan add a száraz hozzávalókhoz, közben folyamatosan keverve, hogy csomómentes tésztát kapj.
Ne keverd túl a tésztát, mert a cupcake kemény lehet. Csak addig keverd, amíg a száraz és nedves hozzávalók össze nem állnak.
Reszeld bele a narancshéjat a tésztába, majd óvatosan forgasd bele, hogy az ízek jól eloszoljanak.
A narancshéjjal óvatosan bánj, csak a külső, színes részét reszeld le, a fehér rész keserű lehet.
A tésztát oszd el muffin formákba, mindegyiket körülbelül 2/3-ig töltsd meg.
Ha papír muffin formákat használsz, helyezd őket egy muffin sütőformába, hogy megtartsák a formájukat sütés közben. Ha túl sok tésztát teszel a formákba, a cupcake kifolyhat.
Szórd meg a muffinok tetejét mandulaszeletekkel, majd süsd 20-25 percig, amíg aranybarnára sülnek.
A sütési idő függ a sütőtől, ezért figyelj a cupcake-ekre. Ha a tetejük aranybarna, és egy fogpiszkálóval tesztelve tisztán jön ki, akkor megsültek.
Hagyd a cupcake-eket teljesen kihűlni, mielőtt rákerülne a díszítés.
A díszítés csak teljesen kihűlt cupcake-re kerüljön, különben a tejszínhab megolvadhat.
A tejszínt verd habbá, majd kanalazd vagy habzsák segítségével nyomd a cupcake-ek tetejére.
A tejszínt hidegen verd fel, hogy keményebb legyen a hab. Ne verd túl, mert kicsapódhat.
Díszítsd a tetejét friss narancshéjjal és további mandulaszeletekkel.
A narancshéjat vékonyan reszeld, hogy ne legyen keserű. A mandulaszeleteket pirítsd meg enyhén, hogy intenzívebb legyen az ízük.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.