Mandulás palacsinta tálalva

Mandulás palacsinta

A palacsinta az egyik legismertebb édesség, amelyet számos variációban készítenek világszerte. A mandulás változat különleges aromájával és enyhén ropogós textúrájával kiemelkedik a hagyományos receptek közül. Magyarországon a palacsinta népszerűsége töretlen, és az ízesített tésztavariációk egyre kedveltebbek. A mandulás palacsinta nemcsak ízletes, hanem tápláló is, hiszen a mandula természetes fehérjéket és egészséges zsírokat tartalmaz. Ideális választás reggelire vagy egy könnyed desszertként. Ha extra ízélményre vágysz, próbáld ki mézzel vagy juharsziruppal meglocsolva!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
480 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
180 g Liszt
50 g Őrölt mandula
300 ml Tej
2 db Tojás
20 g Kristálycukor
10 g Vaníliás cukor
1 csipet
2 ek. Olaj
30 g Mandulaszeletek
10 g Porcukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, az őrölt mandulát, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és a csipet sót.

    A mandulalisztet ne hagyd ki, mert ez adja a palacsinta különleges ízét. Ha nincs mandulaliszted, finomra darált mandulával is helyettesítheted.

    2

    Üsd bele a tojásokat, majd folyamatos keverés mellett apránként add hozzá a tejet, hogy csomómentes tésztát kapj.

    Fontos, hogy a tejet apránként adagold, hogy elkerüld a csomók kialakulását. Használj habverőt a sima tészta eléréséhez.

    3

    Adj hozzá egy evőkanál olajat, és alaposan keverd el. Hagyd pihenni a tésztát 15 percig, hogy a liszt és a mandula jól felszívja a folyadékot.

    A pihentetés elengedhetetlen, hogy a palacsinta ne legyen száraz és töredezett. Ez idő alatt a liszt és a mandula megduzzad, így a palacsinta lágyabb lesz.

    4

    Egy palacsintasütőt vékonyan kenj meg olajjal, és közepes lángon forrósítsd fel.

    A serpenyőnek elég forrónak kell lennie, de ne égesd meg az olajat. Egy csepp vízzel tesztelheted a hőmérsékletet: ha azonnal elpárolog, akkor jó.

    5

    Önts egy merőkanál tésztát a serpenyőbe, és körkörös mozdulatokkal terítsd el vékonyan. Süsd 1-2 percig, majd fordítsd meg, és süsd további 1 percig.

    Ne önts túl sok tésztát a serpenyőbe, különben vastag lesz a palacsinta. Ha a szélei kezdenek barnulni és a tetején buborékok jelennek meg, akkor ideje megfordítani.

    6

    Ismételd meg a folyamatot, amíg az összes palacsinta el nem készül. Tartsd melegen a kész palacsintákat.

    A kész palacsintákat egymásra helyezve, egy tányéron, alufóliával letakarva tarthatod melegen a tálalásig.

    7

    Tálalás előtt szórd meg a palacsintákat mandulaszeletekkel és porcukorral. Ízlés szerint egy kevés mézet vagy juharszirupot is adhatsz hozzá.

    A mandulaszeleteket előtte megpiríthatod, hogy még intenzívebb ízük legyen. A palacsintát kínálhatod gyümölcsökkel, tejszínhabbal vagy csokoládékrémmel is.