Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, az őrölt mandulát, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és a csipet sót.
A mandulalisztet ne hagyd ki, mert ez adja a palacsinta különleges ízét. Ha nincs mandulaliszted, finomra darált mandulával is helyettesítheted.
Üsd bele a tojásokat, majd folyamatos keverés mellett apránként add hozzá a tejet, hogy csomómentes tésztát kapj.
Fontos, hogy a tejet apránként adagold, hogy elkerüld a csomók kialakulását. Használj habverőt a sima tészta eléréséhez.
Adj hozzá egy evőkanál olajat, és alaposan keverd el. Hagyd pihenni a tésztát 15 percig, hogy a liszt és a mandula jól felszívja a folyadékot.
A pihentetés elengedhetetlen, hogy a palacsinta ne legyen száraz és töredezett. Ez idő alatt a liszt és a mandula megduzzad, így a palacsinta lágyabb lesz.
Egy palacsintasütőt vékonyan kenj meg olajjal, és közepes lángon forrósítsd fel.
A serpenyőnek elég forrónak kell lennie, de ne égesd meg az olajat. Egy csepp vízzel tesztelheted a hőmérsékletet: ha azonnal elpárolog, akkor jó.
Önts egy merőkanál tésztát a serpenyőbe, és körkörös mozdulatokkal terítsd el vékonyan. Süsd 1-2 percig, majd fordítsd meg, és süsd további 1 percig.
Ne önts túl sok tésztát a serpenyőbe, különben vastag lesz a palacsinta. Ha a szélei kezdenek barnulni és a tetején buborékok jelennek meg, akkor ideje megfordítani.
Ismételd meg a folyamatot, amíg az összes palacsinta el nem készül. Tartsd melegen a kész palacsintákat.
A kész palacsintákat egymásra helyezve, egy tányéron, alufóliával letakarva tarthatod melegen a tálalásig.
Tálalás előtt szórd meg a palacsintákat mandulaszeletekkel és porcukorral. Ízlés szerint egy kevés mézet vagy juharszirupot is adhatsz hozzá.
A mandulaszeleteket előtte megpiríthatod, hogy még intenzívebb ízük legyen. A palacsintát kínálhatod gyümölcsökkel, tejszínhabbal vagy csokoládékrémmel is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.