Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe, hogy megpuhuljanak, vagy készítsd elő a vegán zselatint a csomagolás utasításai szerint.
A zselatinlapokat egyesével helyezd a vízbe, hogy ne ragadjanak össze.
Egy közepes lábosban melegítsd fel a mandulatejet és a cukrot közepes lángon, amíg a cukor teljesen feloldódik. Add hozzá a vanília kivonatot.
Ne forrald a mandulatejet, mert megváltozhat az állaga.
Nyomkodd ki a zselatinlapokat, és keverd a forró mandulatejes keverékhez, amíg teljesen feloldódik.
Győződj meg róla, hogy a zselatin teljesen feloldódott, különben szemcsés lesz a panna cotta.
Szűrd át a keveréket, hogy sima textúrát kapj, majd öntsd elegáns poharakba. Helyezd hűtőbe, hogy megszilárduljon (legalább 3-4 óra).
A szűrés eltávolítja az esetleges zselatin darabokat, így biztosítva a krémes állagot. A poharakat enyhén nedvesítsd be, így könnyebben kifordíthatod a panna cottát tálaláskor, ha szeretnéd.
Tálalás előtt díszítsd friss gyümölcsökkel, például eperrel vagy málnával, és szórj rá szeletelt mandulát.
A díszítéshez használj szezonális gyümölcsöket a legjobb ízélményért.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.