Mango Sorbet tálalva

Mango Sorbet

A mangó sorbet egy klasszikus trópusi desszert, amely a mangó édes és selymes ízét hűsítő formában kínálja. A lime frissességet ad hozzá, hogy még üdítőbb legyen a forró nyári napokon. Egy házi készítésű mangó sorbet garantáltan természetes alapanyagokból készül, adalékanyagok nélkül. Tökéletes választás minden gyümölcsimádónak, aki egy egzotikus desszertre vágyik!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
190 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Mangó (pürésített)
150 g Kristálycukor
120 ml Víz
30 ml Frissen facsart lime-lé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy kis lábosban keverd össze a vizet és a cukrot, majd közepes lángon melegítsd, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik, és szirupot nem kapsz.

    Fontos, hogy a cukor teljesen feloldódjon, különben kristályos maradhat a sorbet.

    2

    Hagyd a cukorszirupot szobahőmérsékleten kihűlni.

    A szirupot teljesen ki kell hűteni, mielőtt a mangópüréhez kevered, különben befolyásolja a sorbet végső állagát.

    3

    A mangót hámozd meg, vágd kockákra, majd egy turmixgépben pürésítsd simára.

    Érdemes érett, puha mangót választani, hogy a püré sima és ízletes legyen. Ha nincs friss mangód, használhatsz fagyasztott mangót is, de előtte hagyd kissé felengedni.

    4

    A mangópürét keverd össze a kihűlt cukorsziruppal, majd add hozzá a frissen facsart lime levét, amely kiemeli a mangó édes ízét.

    A lime levét fokozatosan adagold, kóstold meg, és ízlés szerint állítsd be a savanyúságot.

    5

    Öntsd a keveréket egy fagylaltgépbe, és készítsd el a sorbetet a gép utasításai szerint.

    A fagylaltgép használata előtt győződj meg róla, hogy a tál megfelelően le van fagyasztva, különben nem fog a sorbet megfelelően megfagyni.

    6

    Ha nincs fagylaltgéped, öntsd egy lapos edénybe, és tedd a fagyasztóba. 30 percenként keverd át egy villával, hogy ne keletkezzenek nagy jégkristályok. Ismételd meg ezt 3-4 órán át.

    A rendszeres keverés elengedhetetlen a sima állag eléréséhez. Ne hagyd ki ezt a lépést, különben kemény, jégkristályos sorbetet kapsz.

    7

    Tálalás előtt hagyd pár percig szobahőmérsékleten állni, hogy könnyebben kanalazható legyen.

    Ha túl kemény a sorbet, vágd fel kisebb darabokra és tedd turmixgépbe pár másodpercre. Így könnyebben kanalazható lesz.