Mangós raita, friss menta levelekkel tálalva

Mangós raita

A mangós raita egy hagyományos indiai étel, amely a fűszeres és pikáns ételekhez való kiegészítőként ismert. A joghurt alapú raita frissítő hatása jól ellensúlyozza a csípős, fűszeres ételek ízét. A mangó és joghurt kombinációja édes, selymes ízt ad, amely a lime levével és a friss menta levelekkel még intenzívebbé válik. Az indiai konyhában a raita elengedhetetlen része a fűszeres ételek mellé, mivel segít enyhíteni azok erősségét, miközben gazdag ízt ad az étkezéshez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Mangó
200 g Joghurt
1 csokor Friss menta
1 gerezd Fokhagyma
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 ek. Friss lime lé
1 tk. Cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A mangót hámozd meg, és vágd kis kockákra. Ha a mangó túl kemény, válassz érettebb gyümölcsöt, mert az íze gazdagabb lesz.

    A mangó kockázása előtt győződj meg róla, hogy a magot jól eltávolítod.

    2

    A joghurtot egy tálban keverd simára, majd add hozzá a mangókockákat.

    Ha sűrűbb raitát szeretnél, használj görög joghurtot, ha hígabban, akkor sima joghurtot.

    3

    A fokhagymát apróra vágd, majd keverd a joghurtos-mangós keverékhez.

    A fokhagyma erősíti a raita ízét, de ha nem szereted a fokhagyma erősségét, kevesebbet is használhatsz.

    4

    Adj hozzá egy csipet sót, borsot, lime levét és egy kis cukrot. Keverd jól össze.

    A cukor egyensúlyozza a mangó édességét, miközben a lime frissessége remekül kiegészíti.

    5

    A raitát hűtőbe tedd legalább 30 percre, hogy az ízek összeérjenek.

    A hűtés segít, hogy az összes íz jobban elvegyüljön és friss, hűsítő hatása legyen.

    6

    Tálalás előtt szórd meg friss menta levelekkel, és hűtve, frissítőként kínáld.

    A friss menta levelek a raita ízét frissebbé és még ínycsiklandóbbá teszik.