A mangót hámozd meg, vágd kisebb darabokra, majd turmixgépben pürésítsd teljesen simára.
Érdemes érett, puha mangót választani, mert az íze intenzívebb és könnyebb pürésíteni.
Egy közepes lábasban keverd össze a vizet és a cukrot, majd közepes lángon melegítsd, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Ez körülbelül 5 percet vesz igénybe.
A cukorszirupot ne forrald, csak melegítsd addig, amíg a cukor feloldódik. Keverd folyamatosan, hogy a cukor ne égjen le.
Hagyd a cukorszirupot kihűlni, majd keverd hozzá a mangópürét és a citromlevet.
Fontos, hogy a cukorszirup teljesen kihűljön, mielőtt a mangópüréhez kevered, különben a mangó színe megváltozhat.
Öntsd a keveréket egy lapos edénybe, majd helyezd a fagyasztóba.
A lapos edény segít abban, hogy a sorbet egyenletesen fagyjon.
30 percenként egy villával kapargasd át a sorbetet, hogy jégkristályos állagú legyen. Ismételd meg ezt a műveletet 3-4 alkalommal, amíg teljesen meg nem dermed.
A rendszeres átkapargatás megakadályozza a nagy jégkristályok kialakulását, így a sorbet krémesebb lesz.
Tálalás előtt hagyd a sorbetet szobahőmérsékleten 5 percig állni, hogy könnyebben adagolható legyen. Díszítsd friss mentalevéllel és mangószeletekkel.
Ha túl kemény a sorbet, mártsd a kanalat forró vízbe, mielőtt kanalaznád.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.