Manjar con frutas, kókuszos puding friss gyümölcsökkel tálalva.

Manjar con frutas (gyümölcsökkel)

A manjar con frutas egy tradicionális latin-amerikai desszert, amelyet különböző formákban tálalnak, de az alapja mindig a krémes, kókuszos puding. Az étel története a 16. századra nyúlik vissza, és azóta számos variációja elterjedt a latin-amerikai konyhákban. A friss gyümölcsök hozzáadása még inkább kiemeli a desszert friss és könnyed jellegét, miközben az édes kókuszos puding gazdag textúrát ad. Ez a recept tökéletes választás, ha valami könnyű, frissítő, de mégis ínycsiklandó desszertre vágysz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 l Tej
150 g Cukor
100 g Kókuszreszelék
2 ek. Keményítő
1 cs. Vaníliás cukor
1 db Mangó
100 g Eper
2 db Kiwi
1 db Narancs

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tejet egy lábasban öntsd bele, és add hozzá a cukrot, vaníliás cukrot, és a keményítőt. Keverd folyamatosan, hogy ne legyen csomós.

    A keményítőt egy kevés hideg tejben oldhatod fel, hogy elkerüld a csomósodást.

    2

    Amikor a tej elkezd sűrűsödni, add hozzá a kókuszreszeléket, és folytasd a keverést, amíg eléri a puding állagot.

    Ha túl sűrűnek találod, adj hozzá egy kis tejet, hogy elérd a kívánt állagot.

    3

    A kész manjar-t öntsd egy tálba, és hagyd teljesen kihűlni, majd tedd a hűtőbe legalább 2 órára.

    Ha gyorsan szeretnéd hűteni, tedd egy sekélyebb tálba, hogy gyorsabban hűljön.

    4

    A gyümölcsöket (mangót, kivit, narancsot és epret) pucold meg, és vágd apró darabokra.

    A narancsot szeletelheted, vagy kockákra vághatod, attól függően, hogy hogyan szeretnéd tálalni.

    5

    A hűtött manjar tetejére rendezd el a friss gyümölcsöket, és ha szeretnéd, egy kevés extra kókuszreszelékkel díszítheted.

    A gyümölcsöket frissen, közvetlenül tálalás előtt érdemes a pudingra tenni, hogy ne áztassák el a manjar-t.