A tejet egy lábasban öntsd bele, majd tedd hozzá a cukrot, vaníliás cukrot és a csipet sót. Keverd össze, és melegítsd közepes lángon, amíg a cukor elolvad.
Használj folyamatos keverést, hogy elkerüld a tej leégését és a cukor csomósodását.
A keményítőt oldd fel egy kis hideg vízben, hogy sima pépet kapj. Ha a tej már forrni kezd, öntsd bele a keményítőt, és folyamatosan kevergetve főzd, amíg sűrűsödni nem kezd.
Lassan add hozzá a keményítőt, hogy elkerüld a csomók kialakulását.
Amikor a krém besűrűsödött, add hozzá az étcsokoládét, és keverd, amíg teljesen felolvad, így egy sima, csokoládés krém állagot kapsz.
Használj jó minőségű étcsokoládét, hogy gazdag, intenzív csokoládéízt kapj.
Öntsd a krémet poharakba vagy tálkákba, és hagyd hűlni. A hűtőben legalább 2 órán át pihentesd, hogy megfelelő állagot kapjon.
Ha gyorsan szeretnéd lehűteni, teheted a tálakat hideg vízbe, de így is szükséges legalább 30 perc a megfelelő hűléshez.
Tálald hidegen, ízlés szerint csokoládé reszelékkel vagy tejszínhabbal díszítve.
A csokoládé reszeléke és a tejszínhab tökéletes kiegészítése a manjar de chocolate-nak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.