Manjar de chocolate csokoládéval tálalva, krémes textúrával és csokoládé reszelékkel díszítve

Manjar de chocolate (csokoládés változat)

A Manjar de Chocolate egy tradicionális latin-amerikai desszert, amelyet tej, cukor és csokoládé kombinációjával készítenek. A dessert története hosszú múltra tekint vissza, és különösen népszerű a Dél-Amerikai országokban. A csokoládés változata igazi édesszájúak kedvence, mivel krémes textúrája és gazdag íze minden falatban egy élvezet. A manjar de chocolate tökéletes választás ünnepi alkalmakra vagy egyszerűen csak egy gyors, finom desszertként.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
1400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
800 ml Tej
200 g Cukor
150 g Étcsokoládé
30 g Keményítő
1 cs. Vaníliás cukor
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tejet egy lábasban öntsd bele, majd tedd hozzá a cukrot, vaníliás cukrot és a csipet sót. Keverd össze, és melegítsd közepes lángon, amíg a cukor elolvad.

    Használj folyamatos keverést, hogy elkerüld a tej leégését és a cukor csomósodását.

    2

    A keményítőt oldd fel egy kis hideg vízben, hogy sima pépet kapj. Ha a tej már forrni kezd, öntsd bele a keményítőt, és folyamatosan kevergetve főzd, amíg sűrűsödni nem kezd.

    Lassan add hozzá a keményítőt, hogy elkerüld a csomók kialakulását.

    3

    Amikor a krém besűrűsödött, add hozzá az étcsokoládét, és keverd, amíg teljesen felolvad, így egy sima, csokoládés krém állagot kapsz.

    Használj jó minőségű étcsokoládét, hogy gazdag, intenzív csokoládéízt kapj.

    4

    Öntsd a krémet poharakba vagy tálkákba, és hagyd hűlni. A hűtőben legalább 2 órán át pihentesd, hogy megfelelő állagot kapjon.

    Ha gyorsan szeretnéd lehűteni, teheted a tálakat hideg vízbe, de így is szükséges legalább 30 perc a megfelelő hűléshez.

    5

    Tálald hidegen, ízlés szerint csokoládé reszelékkel vagy tejszínhabbal díszítve.

    A csokoládé reszeléke és a tejszínhab tökéletes kiegészítése a manjar de chocolate-nak.