Maple Walnut Ice Cream tálalva

Maple Walnut Ice Cream

A juharszirupos-diós fagylalt Észak-Amerikából származik, ahol a juharszirup hagyományos alapanyag a desszertekben. A dió és a juharszirup harmonikus kombinációja egyedi és gazdag ízvilágot eredményez. A házi készítésű változat lehetővé teszi a természetes alapanyagok használatát, így egy igazán krémes és ínycsiklandó fagylaltot kapunk. Képzeld el, ahogy egy meleg nyári napon a kanál belemélyed ebbe a lágy és ízes fagylaltba – minden falat egy édes élmény!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
480 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 ml Tej
250 ml Tejszín
120 ml Juharszirup
4 db Tojássárgája
80 g Darált dió
5 ml Vaníliakivonat
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Öntsd a tejet és a tejszínt egy közepes méretű lábosba, és melegítsd közepes lángon, amíg forráspont közelébe nem ér. Ne hagyd felforrni, csak gőzöljön!

    A tej és tejszín keverékét figyelni kell, mert könnyen kifuthat. Javasolt vastag aljú lábast használni.

    2

    Közben egy külön tálban habard el a tojássárgájákat a juharsziruppal, amíg a keverék halványabb és kissé habos lesz.

    A tojássárgájákat addig kell habosítani, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik, különben szemcsés maradhat a fagylalt.

    3

    Lassan önts egy kevés meleg tej-tejszín keveréket a tojásos keverékhez, folyamatos keverés mellett. Ez segít a tojások hőkiegyenlítésében és megakadályozza a kicsapódást.

    Ez a temperálás nagyon fontos! Ha túl gyorsan öntöd a forró tejet a tojásokhoz, azok kicsapódnak és rántotta lesz a fagylaltból.

    4

    A tojásos keveréket öntsd vissza a lábosba, és főzd alacsony hőmérsékleten folyamatos keverés mellett, amíg besűrűsödik. Akkor jó, ha bevonja a fakanál hátulját.

    Légy türelmes, ez a folyamat eltarthat egy ideig. Fontos a folyamatos keverés, hogy ne égjen le a krém. Ha van hőmérőd, a krém ideális hőmérséklete 82-85°C.

    5

    Vedd le a tűzről, és keverd hozzá a vaníliakivonatot és a csipet sót. Hagyd kihűlni szobahőmérsékletre.

    A sót ne hagyd ki, mert kiemeli a juharszirup édes ízét. A gyorsabb hűlés érdekében tedd a krémet egy jéggel teli tálba.

    6

    Ha kihűlt, öntsd a keveréket egy fagylaltgépbe, és készítsd el a fagylaltot a gép utasításai szerint.

    A fagylaltgépet használat előtt legalább 24 órával tedd a fagyasztóba.

    7

    Amikor a fagylalt félig elkészült, add hozzá a darált diót, hogy egyenletesen eloszoljon a keverékben.

    A diót előtte pirítsd meg, hogy intenzívebb legyen az íze. Ügyelj arra, hogy ne égesd meg!

    8

    Ha elkészült, tedd a fagylaltot egy zárható edénybe, és fagyaszd legalább 3 órán át, hogy megfelelő állagot érjen el.

    A fagylaltot légmentesen zárd le, hogy ne képződjenek jégkristályok a tetején.