Mapo Tofu, szecsuáni tofu darált sertéshússal és fűszeres szósszal

Mapo Tofu Darált Sertéssel

A Mapo Tofu a szecsuáni konyha egyik legismertebb fogása, amely gazdag és fűszeres ízvilágáról híres. Az étel nevét egy helyi asszonyról kapta, aki a 19. században terjesztette el ezt a különleges receptet. A tofu puha textúrája és a darált sertéshús szaftossága tökéletesen harmonizál a csípős szósz és a szecsuáni bors csípős-fűszeres ízeivel. Ez az étel nemcsak ízletes, hanem a szecsuáni gasztronómia szellemiségét is magában hordozza.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Puha tofu (kockákra vágva)
200 g Darált sertéshús
2 ek. Chilipaszta (doubanjiang)
1 ek. Szójaszósz
1 tk. Szecsuáni bors
3 gerezd Fokhagyma (zúzva)
1 ek. Gyömbér (reszelve)
200 ml Csirke alaplé
2 szál Zöldhagyma (aprítva)
1 ek. Kukoricakeményítő
2 ek. Víz
2 ek. Növényi olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tofut óvatosan kockázd fel, és forró, sós vízben blansírozd 2-3 percig, hogy megőrizze a textúráját. Csepegtesd le, és tedd félre.

    A blansírozás segít, hogy a tofu ne essen szét a főzés során. Használj lágy tofut a legjobb eredményért.

    2

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat közepes hőfokon, majd add hozzá a darált sertéshúst. Pirítsd 5-6 percig, amíg a hús aranybarna lesz.

    A húst pirítsd addig, amíg teljesen átsül, és elveszíti a rózsaszín színét.

    3

    Add hozzá a chilipasztát, zúzott fokhagymát, reszelt gyömbért és szecsuáni borsot. Keverd jól össze, és pirítsd további 2-3 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A szecsuáni bors enyhén zsibbasztó érzést okoz a szájban, ami a Mapo tofu jellegzetessége. Ha nem szereted, kihagyhatod.

    4

    Öntsd hozzá a csirke alaplevet és a szójaszószt. Forrald fel, majd óvatosan add hozzá a blansírozott tofut. Főzd alacsony hőfokon 5 percig.

    Légy óvatos a tofuval, mert könnyen széteshet. Ne keverd túl erősen.

    5

    Egy kis tálban keverd el a kukoricakeményítőt a vízzel, majd add a serpenyő tartalmához. Keverd óvatosan, amíg a szósz besűrűsödik.

    A kukoricakeményítővel sűrítsd be a szószt, de vigyázz, hogy ne legyen csomós. Először keverd el hideg vízben, majd öntsd a serpenyőbe.

    6

    Tálaláskor szórd meg aprított zöldhagymával. Kínálj mellé gőzölt rizst, hogy az étel tökéletesen kiegészüljön.

    A zöldhagyma frissességet és színt ad az ételnek. Kínálj mellé gőzölt rizst, ami tökéletesen kiegészíti a Mapo tofut.