Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, miközben elkészíted a tésztát.
A sütő pontos hőmérséklete kulcsfontosságú a tökéletes végeredményhez. Használj sütőthermometert a pontosság érdekében.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, cukrot, sütőport, sót és vaníliás cukrot.
A száraz hozzávalókat alaposan keverd össze, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon.
Egy másik tálban verd fel a tojásokat, add hozzá az olajat és a tejet, majd keverd simára.
A tojásokat alaposan verd fel, hogy a cupcake könnyű és levegős legyen.
Add hozzá a maracuja püré felét a nedves hozzávalókhoz, és alaposan keverd el.
A maracuja püré friss vagy fagyasztott maracujából is készülhet. Ha fagyasztottat használsz, olvaszd fel előtte.
A nedves hozzávalókat fokozatosan add a száraz hozzávalókhoz, és keverd addig, amíg csomómentes tésztát nem kapsz.
Ne keverd túl a tésztát, mert kemény lehet. Csak addig keverd, amíg a száraz és nedves hozzávalók össze nem állnak.
A tésztát oszd el muffin formákba, mindegyiket körülbelül 2/3-ig töltsd meg.
Használj mérőkanalat vagy habzsákot a tészta egyenletes elosztásához. Ne töltsd túl a formákat, mert a cupcake kifolyhat.
Süsd a cupcake-eket 20-25 percig, amíg aranybarnára sülnek, és egy fogpiszkálóval tesztelve tisztán kijön.
A sütési idő függ a sütőtől, ezért figyelj a cupcake-ekre. Ha a tetejük aranybarna, és egy fogpiszkálóval tesztelve tisztán jön ki, akkor megsültek.
Hagyd a cupcake-eket teljesen kihűlni, mielőtt rákerülne a maracuja krém.
A díszítés csak teljesen kihűlt cupcake-re kerüljön, különben a krém megolvadhat.
A tejszínt verd habbá, majd keverd hozzá a porcukrot és a maracuja püré másik felét, hogy krémes állagot kapj.
A tejszínt hidegen verd fel, hogy keményebb legyen a hab. A porcukrot szitáld át, hogy ne legyen csomós a krém.
A maracuja krémet kanalazd vagy habzsák segítségével nyomd a cupcake-ek tetejére, majd díszítsd maracuja magokkal vagy friss gyümölccsel.
A maracuja magok nem csak dekoratívak, hanem extra ízt is adnak. Friss gyümölcsökkel is feldobhatod a cupcake-eket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.