Frissen sült maracuja krémes cupcake

Maracuja Krémes Cupcake

A maracuja krémes cupcake egy különleges egzotikus desszert, amely a passiógyümölcs frissítő ízével teszi egyedivé az édességet. A maracuja, más néven passiógyümölcs, Dél-Amerikából származik, és már évszázadok óta kedvelt alapanyag a trópusi konyhákban. Ez a sütemény nemcsak látványos, hanem ízében is különleges, hiszen a gyümölcs savanykás aromája tökéletesen harmonizál a puha tésztával és a selymes krémmel. Tökéletes választás nyári összejövetelekre, vagy bármilyen alkalomra, amikor egy kis egzotikumra vágyunk.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
1700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
150 g Liszt
100 g Cukor
2 db Tojás
50 ml Olaj
100 ml Tej
1 cs. Vaníliás cukor
1 tk. Sütőpor
1 csipet
150 g Maracuja püré
100 ml Tejszín
50 g Porcukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, miközben elkészíted a tésztát.

    A sütő pontos hőmérséklete kulcsfontosságú a tökéletes végeredményhez. Használj sütőthermometert a pontosság érdekében.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, cukrot, sütőport, sót és vaníliás cukrot.

    A száraz hozzávalókat alaposan keverd össze, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon.

    3

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, add hozzá az olajat és a tejet, majd keverd simára.

    A tojásokat alaposan verd fel, hogy a cupcake könnyű és levegős legyen.

    4

    Add hozzá a maracuja püré felét a nedves hozzávalókhoz, és alaposan keverd el.

    A maracuja püré friss vagy fagyasztott maracujából is készülhet. Ha fagyasztottat használsz, olvaszd fel előtte.

    5

    A nedves hozzávalókat fokozatosan add a száraz hozzávalókhoz, és keverd addig, amíg csomómentes tésztát nem kapsz.

    Ne keverd túl a tésztát, mert kemény lehet. Csak addig keverd, amíg a száraz és nedves hozzávalók össze nem állnak.

    6

    A tésztát oszd el muffin formákba, mindegyiket körülbelül 2/3-ig töltsd meg.

    Használj mérőkanalat vagy habzsákot a tészta egyenletes elosztásához. Ne töltsd túl a formákat, mert a cupcake kifolyhat.

    7

    Süsd a cupcake-eket 20-25 percig, amíg aranybarnára sülnek, és egy fogpiszkálóval tesztelve tisztán kijön.

    A sütési idő függ a sütőtől, ezért figyelj a cupcake-ekre. Ha a tetejük aranybarna, és egy fogpiszkálóval tesztelve tisztán jön ki, akkor megsültek.

    8

    Hagyd a cupcake-eket teljesen kihűlni, mielőtt rákerülne a maracuja krém.

    A díszítés csak teljesen kihűlt cupcake-re kerüljön, különben a krém megolvadhat.

    9

    A tejszínt verd habbá, majd keverd hozzá a porcukrot és a maracuja püré másik felét, hogy krémes állagot kapj.

    A tejszínt hidegen verd fel, hogy keményebb legyen a hab. A porcukrot szitáld át, hogy ne legyen csomós a krém.

    10

    A maracuja krémet kanalazd vagy habzsák segítségével nyomd a cupcake-ek tetejére, majd díszítsd maracuja magokkal vagy friss gyümölccsel.

    A maracuja magok nem csak dekoratívak, hanem extra ízt is adnak. Friss gyümölcsökkel is feldobhatod a cupcake-eket.