Marcipánhabos torta csokoládéforgáccsal díszítve

Marcipánhabos torta

A Marcipánhabos torta egy ínycsiklandó desszert, amely a mandulaliszt könnyedségét és a marcipán gazdag édességét ötvözi. Ez a torta elegáns választás ünnepi alkalmakra, hiszen nemcsak ízében, de megjelenésében is lenyűgöző. A csokoládéforgács díszítés különleges textúrát ad, míg a puha habos rétegek minden falatot élménnyé varázsolnak. Készítsd el ezt a tortát, hogy elkápráztasd vendégeidet!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
2800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
150 g Mandulaliszt
100 g Cukor
4 db Tojásfehérje
200 g Marcipán
250 ml Tejszín
1 tk. Vaníliakivonat
50 g Porcukor
50 g Csokoládéforgács

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 160°C-ra, és bélelj ki egy 20 cm-es tortaformát sütőpapírral.

    A sütőpapír megakadályozza, hogy a torta leragadjon, és megkönnyíti a kivételt.

    2

    A tojásfehérjéket verd kemény habbá a cukorral, majd óvatosan forgasd bele a mandulalisztet.

    A tojásfehérje akkor lesz igazán kemény, ha a tál és a habverő is teljesen zsírmentes. A mandulalisztet óvatosan forgasd bele, hogy a hab ne törjön össze.

    3

    Öntsd a habos masszát a tortaformába, és süsd 25-30 percig. Hagyd teljesen kihűlni.

    Tűpróbával ellenőrizd, hogy a torta megsült-e. Ha a tű tisztán jön ki, akkor kész. A teljes kihűlés fontos, mielőtt megkened a krémmel, különben a krém megolvad.

    4

    A marcipánt reszeld le, majd keverd össze a tejszínnel és a porcukorral. Verd habbá, amíg lágy, krémes állagot nem ér el.

    A marcipánt érdemes hűtőből kivenni reszelés előtt, hogy könnyebben lehessen vele dolgozni. A tejszín legyen hideg a habveréshez, így könnyebben felverődik.

    5

    A kihűlt tortalapot helyezd tálalótányérra, és kend meg a marcipános krémmel. Simítsd el a tetejét és az oldalát is.

    Ha a tortalap nem egyenletes, vágd le a tetejét, hogy szép sík felületet kapj.

    6

    Díszítsd a tortát csokoládéforgáccsal és marcipánfigurákkal. Hűtsd legalább 2 órán át, hogy a krém megdermedjen.

    A díszítésnél engedd szabadjára a fantáziádat! Használhatsz szezonális gyümölcsöket is.

    7

    Tálalás előtt szeleteld fel a tortát, és szórd meg porcukorral a látványosabb megjelenés érdekében.

    A tortaszeletelő kés megkönnyíti a szép szeletek vágását. A kést minden szelet után töröld meg.