Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tortaformát sütőpapírral vagy vajazd ki és lisztezd meg.
A sütőpapír használata a legbiztosabb, ha nem akarod, hogy a torta leragadjon. A kivajazás és lisztezés is jó alternatíva, de figyelj, hogy mindenhol egyenletesen kend be.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sütőport.
A sütőport egyenletesen keverd el a liszttel, hogy a torta egyenletesen keljen meg.
Egy másik tálban habosítsd fel a vajat a cukorral, majd egyenként add hozzá a tojásokat, és keverd simára.
A vaj legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen lehessen vele dolgozni. A tojásokat egyenként add hozzá, és alaposan keverd el mindegyiket, mielőtt a következőt hozzáadnád.
Fokozatosan add a száraz hozzávalókat a vajas keverékhez, majd öntsd hozzá a tejet és a vanília kivonatot. Dolgozd simára a tésztát.
A száraz és nedves hozzávalókat felváltva add hozzá, hogy a tészta ne csomósodjon össze. Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a hozzávalók össze nem állnak.
Reszeld le a marcipánmasszát, és óvatosan forgasd bele a tésztába.
A marcipánt hűtőből kivéve könnyebb reszelni. Óvatosan forgasd bele a tésztába, hogy ne törjön össze.
Öntsd a tésztát a tortaformába, és süsd 30-35 percig, vagy amíg a beleszúrt tű tisztán kijön. Hűtsd ki teljesen.
Tűpróbával ellenőrizd a torta átsültségét. Ha a tűre ragad tészta, süsd még pár percig. A teljes kihűlés nagyon fontos, mielőtt megkened a krémmel.
Közben verd fel a tejszínt kemény habbá, és reszelj bele egy kevés marcipánt az extra ízért.
A tejszín legyen nagyon hideg a habveréshez. Ne verd túl, mert kicsapódhat.
Kend meg a kihűlt torta tetejét és oldalát a felvert tejszínhabbal, majd szórd meg reszelt étcsokoládéval és marcipánforgácsokkal.
A torta tetejét és oldalát egyenletesen kend be a tejszínhabbal. A díszítésnél használj jó minőségű étcsokoládét és marcipánforgácsokat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.