Marha Bulgogi Gombával koreai stílusú étel tálalva

Marha Bulgogi Gombával

A Bulgogi egy híres koreai étel, amely általában marhahúsból készül, és fűszeres szójaszószban pácolva sül meg. A Marha Bulgogi Gombával egy olyan változata, amely a hagyományos bulgogi ízeket ötvözi a gomba földes, umami ízével. A gomba nemcsak finom, hanem gazdagítja az étel textúráját is. Ez az étel tökéletes választás, ha gyors, de ínycsiklandó vacsorát szeretnél készíteni.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 45 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (karaj vagy lapocka, vékony szeletekre vágva)
3 ek. Szójaszósz
2 ek. Barna cukor
2 ek. Szezámolaj
3 gerezd Fokhagyma (apróra vágva)
1 ek. Friss gyömbér (reszelt)
2 ek. Piros chili paszta (gochujang)
1 db Hagyma (karikázva)
200 g Gomba (apró szeletekre vágva)
1 tk. Szezámmag (pirítva)
2 ek. Olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vékony szeletekre vágd fel, figyelve arra, hogy egyenletesen vastag szeletek legyenek, így könnyen meg tudjuk sütni.

    Ha nehezen szeleteled a húst, tedd egy fél órára a fagyasztóba, hogy könnyebben vágd fel.

    2

    Készítsd el a pácot: egy tálban keverd össze a szójaszószt, barna cukrot, szezámolajat, reszelt gyömbért, fokhagymát és a gochujangot.

    A gochujang chili paszta erősen csípős, ha nem szereted a túl csípős ételt, csökkentsd a mennyiségét.

    3

    A szeletelt marhahúst tedd a pácba, és alaposan forgasd meg, hogy minden szelet jól bevonódjon a fűszeres keverékkel. Hagyd pihenni 30 percig, hogy a hús átvegye az ízeket.

    Ha van időd, pihentesd a húst akár egy órán keresztül, így az ízek még intenzívebbek lesznek.

    4

    A hagymát karikázd fel, a gombát pedig szeleteld fel. Egy serpenyőben melegíts olajat közepes lángon. A hagymát és gombát pirítsd 2-3 percig, amíg enyhén megpuhulnak.

    Ne hagyd túl sokáig a hagymát pirulni, mert megkeményedhet. A gomba is gyorsan sül, és így nem veszít a friss ízéből.

    5

    A marhahúst rakd a serpenyőbe, és folyamatos kevergetés mellett süsd meg. Ügyelj arra, hogy ne rakd bele egyszerre az összes húst, hogy a hús szép pirult legyen.

    Ne próbáld egyszerre túl sok húst a serpenyőbe tenni, hogy elkerüld a párolódást.

    6

    Amikor a hús szépen megpirult, szórd meg pirított szezámmaggal és tálald melegen.

    A pirított szezámmag hozzáadásával az étel friss, ropogós textúrát kap.