Marha Bulgogi Répával koreai stílusú étel tálalva

Marha Bulgogi Répával

A Bulgogi egy híres koreai étel, amely általában marhahúsból készül, és fűszeres szójaszószban pácolva sül meg. A Marha Bulgogi Répával változata a hagyományos bulgogi ízeket ötvözi a roppanós sárgarépa frissességével. A répa nemcsak szép színt ad az ételnek, hanem gazdagítja a textúráját is. Ez az étel tökéletes választás, ha gyors, de ínycsiklandó vacsorát szeretnél készíteni.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 45 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (karaj vagy lapocka, vékony szeletekre vágva)
3 ek. Szójaszósz
2 ek. Barna cukor
2 ek. Szezámolaj
3 gerezd Fokhagyma (apróra vágva)
1 ek. Friss gyömbér (reszelt)
2 ek. Piros chili paszta (gochujang)
1 db Hagyma (karikázva)
200 g Sárgarépa (julienne-re vágva)
1 tk. Szezámmag (pirítva)
2 ek. Olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vékony szeletekre vágd fel, ügyelj arra, hogy egyenletes vastagságú szeletek legyenek, hogy könnyebben süljenek.

    Ha nehézséget okoz a hús szeletelése, tedd egy fél órára a fagyasztóba, hogy könnyebben vágd fel.

    2

    Készítsd el a pácot: egy tálban keverd össze a szójaszószt, barna cukrot, szezámolajat, reszelt gyömbért, fokhagymát és a gochujangot.

    A gochujang chili paszta erősen csípős, ha nem szereted a túl csípős ételt, csökkentsd a mennyiségét.

    3

    A szeletelt marhahúst tedd a pácba, és alaposan forgasd meg, hogy minden szelet jól bevonódjon a fűszeres keverékkel. Hagyd pihenni 30 percig, hogy a hús átvegye az ízeket.

    Ha van időd, pihentesd a húst akár egy órán keresztül, így az ízek még intenzívebbek lesznek.

    4

    A hagymát karikázd fel, a sárgarépát pedig julienne-re vágd. Egy serpenyőben melegíts olajat közepes lángon. A hagymát és a sárgarépát pirítsd 2-3 percig, amíg enyhén megpuhulnak.

    A sárgarépát ne pirítsd túl sokáig, mert szeretnénk, hogy roppanós maradjon.

    5

    A marhahúst rakd a serpenyőbe, és folyamatos kevergetés mellett süsd meg. Ügyelj arra, hogy ne rakd bele egyszerre az összes húst, hogy a hús szép pirult legyen.

    Ha egyszerre túl sok húst teszel a serpenyőbe, az párolódni fog, nem pirul meg jól.

    6

    Amikor a hús szépen megpirult, szórd meg pirított szezámmaggal és tálald melegen.

    A pirított szezámmag hozzáadásával az étel friss, ropogós textúrát kap.