Marha Bulgogi Zöldségekkel koreai stílusú étel tálalva

Marha Bulgogi Zöldségekkel

A Bulgogi egy híres koreai étel, amely marhahúsból készül, és fűszeres szójaszószban pácolva sül meg. A Marha Bulgogi Zöldsékkel változata a hagyományos bulgogi ízeket ötvözi a friss zöldségek gazdag ízével. A zöldségek nemcsak ízesítik az ételt, hanem gazdagítják annak textúráját is. Ez az étel tökéletes választás, ha gyors, de ínycsiklandó vacsorát szeretnél készíteni.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 45 perc
1900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (karaj vagy lapocka, vékony szeletekre vágva)
3 ek. Szójaszósz
2 ek. Barna cukor
2 ek. Szezámolaj
3 gerezd Fokhagyma (apróra vágva)
1 ek. Friss gyömbér (reszelt)
2 ek. Piros chili paszta (gochujang)
1 db Hagyma (karikázva)
300 g Zöldségek (például paprika, brokkoli, cukkini)
1 tk. Szezámmag (pirítva)
2 ek. Olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vékony szeletekre vágd fel, figyelve arra, hogy egyenletesen vastag szeletek legyenek, hogy könnyebben meg tudjunk sütni.

    Ha nehézséget okoz a hús szeletelése, tedd egy fél órára a fagyasztóba, hogy könnyebben vágd fel.

    2

    Készítsd el a pácot: egy tálban keverd össze a szójaszószt, barna cukrot, szezámolajat, reszelt gyömbért, fokhagymát és a gochujangot.

    A gochujang chili paszta erősen csípős, ha nem szereted a túl csípős ételt, csökkentsd a mennyiségét.

    3

    A szeletelt marhahúst tedd a pácba, és alaposan forgasd meg, hogy minden szelet jól bevonódjon a fűszeres keverékkel. Hagyd pihenni 30 percig, hogy a hús átvegye az ízeket.

    Ha van időd, pihentesd a húst akár egy órán keresztül, így az ízek még intenzívebbek lesznek.

    4

    A hagymát karikázd fel, és a zöldségeket is előkészítve vágd fel kisebb darabokra. Egy serpenyőben melegíts olajat közepes lángon. A hagymát és a zöldségeket pirítsd 3-4 percig, amíg enyhén megpuhulnak.

    A zöldségeket ne pirítsd túl, szeretnénk, ha megmaradna a friss roppanós textúrájuk.

    5

    A marhahúst rakd a serpenyőbe, és folyamatos kevergetés mellett süsd meg. Ügyelj arra, hogy ne rakd bele egyszerre az összes húst, hogy a hús szép pirult legyen.

    Ha egyszerre túl sok húst teszel a serpenyőbe, az párolódni fog, nem pirul meg jól.

    6

    Amikor a hús szépen megpirult, szórd meg pirított szezámmaggal és tálald melegen.

    A pirított szezámmag friss, ropogós textúrát ad az ételnek, és kiemeli a fűszeres ízeket.