Marha Phở tészta forró alaplével, friss zöldfűszerekkel és lime-mal tálalva

Marha Phở tészta

A Marha Phở tészta Vietnám egyik legismertebb nemzeti étele, amely az ázsiai konyha gazdagságát és ízharmóniáját tükrözi. Az illatos alaplé, a vékony szeletekre vágott marhahús és a rizstészta egyedi kombinációja az egész világon népszerűvé tette ezt az ételt. Kiváló választás hideg napokon vagy ha valami különlegesre vágyunk.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Marhahús (hátszín vagy lapocka)
200 g Rizstészta
1.5 l Marhahús alaplé
1 db Vöröshagyma
30 g Gyömbér
1 db Fahéjrúd
2 db Csillagánizs
2 ek. Hal szósz
1 tk. Hozzáadott cukor
10 g Friss koriander
3 szál Újhagyma
1 db Lime
1 db Csili (opcionális)
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vékony szeletekre vágd, majd tedd félre. A rizstésztát főzd meg a csomagoláson található utasítás szerint, szűrd le, és öblítsd le hideg vízzel.

    A marhahúst könnyebben tudod vékonyra szeletelni, ha előtte 20-30 percre a fagyasztóba teszed.

    2

    A vöröshagymát vágd félbe, és a gyömbérrel együtt pirítsd meg száraz serpenyőben, amíg enyhén megpörkölődik. Ezután tedd a marhahús alaplébe.

    A pörkölés segít kihozni a hagyma és a gyömbér édes ízét és mélyebb aromáját.

    3

    Add hozzá a fahéjrudat, a csillagánizst, a hal szószt és a cukrot az alapléhez. Lassú tűzön főzd az alaplevet 30 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A hal szósz nagyon intenzív, óvatosan adagold, és kóstold meg az alaplevet, mielőtt többet tennél bele.

    4

    Szűrd le az alaplevet, hogy eltávolítsd a fűszereket és az egyéb hozzávalókat, majd forrald fel újra.

    A leszűrt fűszereket már ne használd fel újra.

    5

    Oszd el a főtt rizstésztát négy tál között. Helyezd rá a vékonyra szeletelt marhahúst, majd öntsd rá a forró alaplevet, hogy a hús megfőjön.

    A forró alaplé fogja megfőzni a vékonyra szeletelt marhahúst. Ügyelj arra, hogy az alaplé elég forró legyen.

    6

    Díszítsd a levest friss korianderrel, apróra vágott újhagymával és szeletelt lime-mal. Ízlés szerint csilit is adhatsz hozzá.

    A koriander és a lime elengedhetetlen a pho leves frissességéhez. A csili opcionális, de ad egy kis pikáns ízt a levesnek.

    7

    Tálald forrón, és kínálj mellé további lime-ot és csilit a vendégek ízlése szerint.

    A pho levest hagyományosan pálcikával és kanállal eszik.