Marhahús phở leves tálalva

Marhahús phở

A marhahús phở Vietnám egyik legismertebb étele, amelyet az egész világon imádnak. Az autentikus recept az ország északi részéről származik, ahol a gazdag és aromás alaplevek a kulináris kultúra alapjai. Ez a leves nemcsak tápláló, hanem tele van egzotikus ízekkel, amelyek minden falatot különlegessé tesznek. Az otthoni elkészítése egy kicsit időigényes, de megéri a fáradságot, hiszen egy valódi vietnámi étel kerül az asztalodra.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 3 óra
Teljes 3 óra 30 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Marhahús (szeletekben)
1 kg Marhacsont
400 g Rizstészta
1 db Hagyma
50 g Gyömbér
1 rúd Fahéj
2 db Csillagánizs
2 ek. Hal szósz
1 tk.
10 g Friss koriander
1 db Lime
100 g Babcsíra
1 db Chili

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhacsontot alaposan mosd meg, majd egy nagy fazékban főzd forrásban lévő vízben 10 percig. Ezt követően öntsd le a vizet, és öblítsd le a csontokat, hogy eltávolítsd a szennyeződéseket.

    Ez a lépés nagyon fontos a tiszta és ízletes alaplé eléréséhez. Eltávolítja a csontokból kioldódó szennyeződéseket és a habot.

    2

    Egy tiszta fazékban tedd fel a csontokat, a félbevágott hagymát, a gyömbért, a fahéjrudat és a csillagánizst. Önts rá 3 liter vizet, és főzd lassú tűzön legalább 3 órán keresztül, hogy gazdag alaplevet kapj.

    A hagymát és a gyömbért előtte pirítsd meg száraz serpenyőben vagy lángon, amíg enyhén meg nem feketednek. Ez mélyebb, füstösebb ízt ad az alaplének. A főzési időt ne spórold meg, minél tovább főzöd, annál gazdagabb lesz az íze.

    3

    Az alaplevet szűrd le, majd ízesítsd sóval és hal szósszal. Tartsd melegen, amíg a többi hozzávalót előkészíted.

    A hal szószt óvatosan adagold, mert nagyon intenzív íze van. Kóstold meg az alaplevet, és szükség szerint adj hozzá többet. A só és a hal szósz aránya egyéni ízlés kérdése.

    4

    A rizstésztát a csomagoláson található utasítás szerint főzd meg, majd hideg vízzel öblítsd le, hogy ne ragadjon össze.

    Ne főzd túl a rizstésztát, mert szétesik a levesben. Az öblítés megállítja a főzési folyamatot, és eltávolítja a felesleges keményítőt.

    5

    A marhahúst nagyon vékony szeletekre vágd, és tálalás előtt helyezd közvetlenül a forró levesbe, hogy megfőjön.

    A marhahúst könnyebben tudod vékonyra szeletelni, ha előtte rövid időre a fagyasztóba teszed. A nagyon vékony szeletek a forró levesben pillanatok alatt megfőnek, így maradnak puha és omlósak.

    6

    A tálaláshoz oszd el a rizstésztát mélytányérokba, majd önts rá forró alaplevet. Helyezd a tetejére a marhahús szeleteket, a babcsírát, a koriandert és szeletelt chilit. Lime szeletekkel kínáld.

    A babcsírát és a koriandert ne főzd meg, csak a tálaláskor add hozzá a leveshez, hogy frissek és ropogósak maradjanak. A lime levével ízlés szerint savanyíthatod a levest.