A marhacsontot alaposan mosd meg, majd egy nagy fazékban főzd forrásban lévő vízben 10 percig. Ezt követően öntsd le a vizet, és öblítsd le a csontokat, hogy eltávolítsd a szennyeződéseket.
Ez a lépés nagyon fontos a tiszta és ízletes alaplé eléréséhez. Eltávolítja a csontokból kioldódó szennyeződéseket és a habot.
Egy tiszta fazékban tedd fel a csontokat, a félbevágott hagymát, a gyömbért, a fahéjrudat és a csillagánizst. Önts rá 3 liter vizet, és főzd lassú tűzön legalább 3 órán keresztül, hogy gazdag alaplevet kapj.
A hagymát és a gyömbért előtte pirítsd meg száraz serpenyőben vagy lángon, amíg enyhén meg nem feketednek. Ez mélyebb, füstösebb ízt ad az alaplének. A főzési időt ne spórold meg, minél tovább főzöd, annál gazdagabb lesz az íze.
Az alaplevet szűrd le, majd ízesítsd sóval és hal szósszal. Tartsd melegen, amíg a többi hozzávalót előkészíted.
A hal szószt óvatosan adagold, mert nagyon intenzív íze van. Kóstold meg az alaplevet, és szükség szerint adj hozzá többet. A só és a hal szósz aránya egyéni ízlés kérdése.
A rizstésztát a csomagoláson található utasítás szerint főzd meg, majd hideg vízzel öblítsd le, hogy ne ragadjon össze.
Ne főzd túl a rizstésztát, mert szétesik a levesben. Az öblítés megállítja a főzési folyamatot, és eltávolítja a felesleges keményítőt.
A marhahúst nagyon vékony szeletekre vágd, és tálalás előtt helyezd közvetlenül a forró levesbe, hogy megfőjön.
A marhahúst könnyebben tudod vékonyra szeletelni, ha előtte rövid időre a fagyasztóba teszed. A nagyon vékony szeletek a forró levesben pillanatok alatt megfőnek, így maradnak puha és omlósak.
A tálaláshoz oszd el a rizstésztát mélytányérokba, majd önts rá forró alaplevet. Helyezd a tetejére a marhahús szeleteket, a babcsírát, a koriandert és szeletelt chilit. Lime szeletekkel kínáld.
A babcsírát és a koriandert ne főzd meg, csak a tálaláskor add hozzá a leveshez, hogy frissek és ropogósak maradjanak. A lime levével ízlés szerint savanyíthatod a levest.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.