Marhahús stroganoff tálalva

Marhahús stroganoff

A marhahús stroganoff egy klasszikus orosz étel, amely a 19. században vált ismertté. Az étel nevét a Stroganov családról kapta, akik az orosz arisztokrácia tagjai voltak. Az egyszerű, mégis elegáns recept gyorsan népszerűvé vált, és mára az egész világon kedvelt fogássá vált. A gombával, tejföllel és mustárral készült szaftos húsragu tökéletes választás, ha egy kiadós és ízletes ebédet szeretnél készíteni.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (bélszín vagy hátszín)
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
200 g Gomba
200 ml Tejföl
2 ek. Mustár
1 ek. Liszt
200 ml Marhahúsleves alaplé
2 ek. Olaj
20 g Vaj
1 csipet
1 csipet Bors
1 csokor Petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd vékony csíkokra, majd ízesítsd sóval és borssal. Tedd félre, hogy a fűszerek átjárják a húst.

    A húst érdemes egy kicsit fagyasztani, mielőtt felvágod, így könnyebb vékony csíkokra szeletelni.

    2

    A hagymát és fokhagymát hámozd meg, majd aprítsd fel. A gombát tisztítsd meg és szeleteld vékonyan.

    A gombát ne mosd meg, hanem csak töröld át egy nedves ruhával, mert megszívja magát vízzel.

    3

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olajat, és nagy lángon pirítsd meg a marhahúst 2-3 perc alatt. Vedd ki a húst, és tedd félre.

    A húst ne tedd egyszerre a serpenyőbe, mert lehűti az olajat és nem pirul, hanem párolódik. Inkább több részletben pirítsd. A magas hőfok segít a hús kérgesítésében.

    4

    A serpenyőben olvassz meg egy kevés vajat, majd párold üvegesre a hagymát és a fokhagymát.

    A vajat ne hagyd megégni, mert keserű lesz.

    5

    Add hozzá a gombát, és párold további 5-6 percig, amíg a gomba megpuhul, és kiengedi a levét.

    A gombát addig párold, amíg a leve el nem párolog.

    6

    Szórd meg a liszttel, és alaposan keverd el, hogy ne legyen csomós.

    A lisztet szitáld a serpenyőbe, így elkerülheted a csomósodást. Alaposan keverd el, hogy ne maradjon liszt íze.

    7

    Öntsd hozzá a marhahúsleves alaplét, majd keverj bele a tejfölt és a mustárt. Forrald fel, hogy a szósz besűrűsödjön.

    A tejfölt először keverd el egy kevés alaplével, mielőtt a serpenyőbe öntöd, így elkerülheted a kicsapódást.

    8

    Tedd vissza a marhahúst a serpenyőbe, és főzd további 5 percig, hogy a hús teljesen megpuhuljon.

    Ne főzd túl a húst, mert kemény lesz.

    9

    Tálalás előtt szórd meg friss, apróra vágott petrezselyemmel. Kínálhatod rizzsel, tésztával vagy burgonyapürével.

    A stroganoffot tálalhatod savanyú uborkával is.