Hevítsd fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben. Add hozzá az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát, majd párold üvegesre.
Ügyelj, hogy a hagyma ne barnuljon meg, mert akkor keserű lesz.
Tedd bele a darált marhahúst, és süsd, amíg barna nem lesz. Fűszerezd sóval, borssal és a fűszerkeverékkel.
A húst alaposan pirítsd meg, hogy ne maradjon nyers.
Adj hozzá apróra vágott kaliforniai paprikát, és főzd még 5-7 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
A paprika színe tetszés szerint választható. Használhatsz piros, sárga vagy zöld paprikát is.
Önts a húsos keverékbe egy kevés enchilada szószt, hogy a töltelék szaftos legyen.
Ne önts túl sok szószt a töltelékbe, mert akkor elázik a tortilla.
Töltsd meg a tortilla lapokat a húsos keverékkel, majd szorosan tekerd fel őket. Helyezd őket egy kivajazott tepsibe egymás mellé.
A tortilla lapokat melegítsd meg egy kicsit, hogy könnyebben lehessen őket feltekerni.
Öntsd rájuk a maradék enchilada szószt, és szórd meg bőségesen reszelt sajttal.
Használhatsz cheddar, Monterey Jack vagy mexikói kevert sajtot.
Süsd előmelegített sütőben 200°C-on 15-20 percig, amíg a sajt aranybarnára olvad.
Figyeld a sütőt, mert a sajt hamar megéghet.
Tálald az enchiladát frissen, tejföllel és friss korianderrel díszítve.
Avokádó szeletekkel is kínálhatod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.