A rizst öblítsük át hideg vízben, majd áztassuk 15 percig, hogy a szemek megpuhuljanak.
A basmati rizs ideális a pulao készítéséhez, mivel hosszú szemű és illatos.
Egy nagy lábasban hevítsük fel az olívaolajat, és pirítsuk meg a felaprított hagymát, amíg aranybarnára sül.
A hagyma pirítása az étel alapíze, próbáljuk lassan pirítani, hogy édes, karamellizált ízt kapjunk.
Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és reszelt gyömbért, és pirítsuk további 1-2 percig.
A fokhagyma és gyömbér kombinációja friss ízt ad a pulaónak.
A fűszerkeveréket (garam masala) és a köményt szórjuk a keverékhez, és pirítsuk együtt, hogy a fűszerek kisüljenek.
A fűszerkeverék illata serkenti az étvágyat, és igazán autentikus ízt ad az ételnek.
A rizst és a borsót adjuk a fűszeres hagymához, majd öntsük hozzá a vizet és sót.
A rizs és a borsó az ételben megőrzi textúráját, így nem főnek szét a főzés során.
Hozzuk forrásba, majd csökkentsük a hőt alacsonyra, és főzzük lefedve 15-20 percig, amíg a rizs és a borsó megpuhul.
Ne keverjük meg a rizst a főzés közben, hogy ne törjön össze.
Miután elkészült, szórjuk meg friss korianderrel, és tálaljuk.
A koriander frissességet ad, és színt is ad a kész ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.