Matar Pulao frissen tálalva

Matar Pulao

A Matar Pulao egy hagyományos indiai étel, amelyet főként a déli és közép-indiai régiókban készítenek. Az étel rizs alapú, és a zöldborsóval együtt egy tápláló, ízletes köretként vagy könnyű étkezésként szolgál. Az ételekben található fűszerek és a koriander frissessége egy igazi élményt nyújt a fogyasztóknak.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Basmati rizs
100 g Zöldborsó
2 ek. Olívaolaj
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Friss gyömbér
1 tk. Fűszerkeverék (garam masala)
1 tk. Kömény
2 db Szegfűszeg
1 rúd Cinnamon
1 tk.
400 ml Víz
1 ek. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst öblítsük át hideg vízben, majd áztassuk 15 percig, hogy a szemek megpuhuljanak.

    A basmati rizs ideális a pulao készítéséhez, mivel hosszú szemű és illatos.

    2

    Egy nagy lábasban hevítsük fel az olívaolajat, és pirítsuk meg a felaprított hagymát, amíg aranybarnára sül.

    A hagyma pirítása az étel alapíze, próbáljuk lassan pirítani, hogy édes, karamellizált ízt kapjunk.

    3

    Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és reszelt gyömbért, és pirítsuk további 1-2 percig.

    A fokhagyma és gyömbér kombinációja friss ízt ad a pulaónak.

    4

    A fűszerkeveréket (garam masala) és a köményt szórjuk a keverékhez, és pirítsuk együtt, hogy a fűszerek kisüljenek.

    A fűszerkeverék illata serkenti az étvágyat, és igazán autentikus ízt ad az ételnek.

    5

    A rizst és a borsót adjuk a fűszeres hagymához, majd öntsük hozzá a vizet és sót.

    A rizs és a borsó az ételben megőrzi textúráját, így nem főnek szét a főzés során.

    6

    Hozzuk forrásba, majd csökkentsük a hőt alacsonyra, és főzzük lefedve 15-20 percig, amíg a rizs és a borsó megpuhul.

    Ne keverjük meg a rizst a főzés közben, hogy ne törjön össze.

    7

    Miután elkészült, szórjuk meg friss korianderrel, és tálaljuk.

    A koriander frissességet ad, és színt is ad a kész ételnek.